Tammerpokalen 2015 – mingel del 3

Nybörjartävlingen Tammerpokalen arrangerades för sjunde året i rad. I del 3 intervjuar Linnea Enstedt ett gäng profiler: Macke Wicander (vila i frid), Dennis Johansson, Michael Steininger, Anton Nyborg och Kenny Dahlström.

Innan han blev värd i BODY Radio var han gäst: Strävan på BODY Radio #185

Kenny ”Strävan” Dahlström kommer på besök och bjuder på sin filosofi om träning, kost och livet i stort!

Chefredaktören berättade i en ledare förra våren om en träningspartner:

En gång varannan vecka – vanligtvis fredagar – ringer klockan lite tidigare än vanligt hemma hos Kenny, på Kungsholmen i Stockholm. Sa jag lite, förresten? Sanningen är att killen väljer att gå upp 02.45 (kvart i tre, duh!), för att vakna till liv, sätta sig i bilen, köra en timme till Västerås, för att vara vid mitt gym 04.30 prick.

Väl där möts vi – alltid leendes, ungefär som att vi båda innerst inne inser vilken extrem tillgång vi kan utgöra för varandra där och då. Men i mitt eget fall är mitt smått euforiska tillstånd också sprunget ur den närmast gränslösa respekt och aktning jag känner för Kenny. Som jag antytt ovan – många har kallat mig helgalen och svagsint som går upp när jag gör. Men i jämförelse med Kenny är jag ju närmast en degig slacker.

Kenny går över oceaner av vatten, tar ner både månar och planeter och går till och med och lägger sig redan kl 20.00 dagen innan. Och allt detta för att få träna med mig, på min hemmaplan, vid tider som passar mig… För det är Kenny min hjälte. En som jag får kriga med, svettas med, utbyta klokheter med, och får växa med. Och det är ett enormt privilegium!

Tack, kompis!