BODYs Gym Spotting: Wenngarn Sportcenter, Sigtuna

Foto: Linnea Enstedt

Gröna milen a.k.a. den fruktade Ufallsgången.

Sigtuna, med anor från vikingatiden, hyser än i dag rum för vår tids vikingar – styrkemän och kraftkvinnor! Här ligger nämligen Wenngarn Sportcenter, vilket planerats och byggts upp av delägaren Martin Gilck, med hjälp av bland andra kollegan Jennifer Johansson.

Hela sportcentret är Eleikocertifierat, personalen har Eleikoutbildning och faciliteterna är såklart 100 % utrustat med just Eleiko-utrustning. Sportcentret används även för utbildningar och som showroom. Det balla är att vem som helst (som gör rätt för sig och uppför sig) får träna där! 

Utöver gymsektionen som BODY fick äran att besöka så är även en fullt utrustad styrkelyftslokal under utveckling, vilken kommer att inkludera plattformar, SM-stänger, stålvikter, tävlingspodier, tävlingsbänkar och strongmanutrustning. Allt kommer givetvis att vara godkänt för officiella tävlingar, vilket rimmar utmärkt med deras egna nystartade Betongfabriken Styrkeklubb (godkänd av Styrkelyftsförbundet och Riksidrottförbundet). 

Som om inte allt detta vore nog så är grädden på moset att det sedan några veckor finns ett välutrustat utegym samt tillhörande hinderbana (som hinderbanegurun Konstantin Avramidis varit med och byggt!). 

Vad ska man säga… Wenngarn Sportcenter kommer vi garanterat att se och höra mer av!

Vill du att BODY besöker ditt gym? Kontakta då oss och berätta om din favoritanläggning! Vi kan inte lova att vi kan åka till alla, men om vi inte känner till det så kommer vi inte ha möjlighet att komma på besök 🙂

Foto: Linnea Enstedt

Välkommen in!

Foto: Linnea Enstedt

Hjärnor och hjärtan bakom Wenngarn Sportcenter – Jennifer Johansson & Martin Gilck.

Hantelstället är en viktig plats…

Foto: Linnea Enstedt

Jennifer ”Quadzilla” Johansson använder såklart själv utrustningen dagligen!

Foto: Linnea Enstedt

Calle ”Mr Plastic Fantastic” Gustafson får skaplig utsikt under kardioträningen!