Europamästaren Patrick Monga

Foto: Seth Janson

Många hade fram tills maj i år ingen aning om att en av Sveriges bästa kroppsbyggare någonsin hette Patrick Monga. Han är nämligen en av väldigt få svenskar som plockat hem en glänsande guldmedalj i Europamästerskapen i bodybuilding.

Chefredaktör Robert Stasinski tog ett snack med Patrick:

Anledningen till denna kometklättring i byggarvärlden stavas hårt arbete. Riktigt old school ”work & grind”-arbete som Patrick aldrig varit främmande för. Som den arbetshäst han är, har han slitit dag som natt på gymmet tills resultatet varit perfekt. När säsongen 2015 satte igång stod han där på scenen och förvånade oss alla. Resten är, som man säger, historia.

Tre tävlingar har det hittills blivit i år, och på samtliga har han kammat hem guld. Det är smått sensationellt. Inte minst eftersom senast han stod på scen var 2010 på SM, där han inte ens hamnade på prispallen. Men själv har han alltid vetat hur långt han kan nå, och att det skulle kräva tusentals timmar i gymmet har inte varit något som hållit tillbaka drömmen om att bli en byggare i toppklass.

Mycket mer om Patricks armträning, arbete och liv i nya BODY ute nu (extra tidning på köpet!).

Chefredaktören ställde också frågan ifall Patrick kan tänka sig en en proffskarriär?

– Jag kommer att jobba med träning och byggning för min egen skull. Jag kommer även framöver att vara mer tillgänglig att inför tävling coacha andra atleter som vill nyttja mina kunskaper.

– Vad gäller tävlingar för min egen del så kommer jag att satsa på tävling någon gång nästa år eller när jag känner att det är dags att presentera en fysik som är bättre än det jag presenterade i år.

– Vad gäller just proffskort så har jag faktiskt inte tänkt så långt, har i dagsläget inga ambitioner eller intresse att bli proffs, men om jag utvecklas så pass att det finns någon därute som tror på mig och tillfälle ges, så kommer jag givetvis att utnyttja tillfället. Lita på det!

Mycket mer om Patricks armträning, arbete och liv i nya BODY ute nu (extra tidning på köpet!).

Patrick var också gäst i BODY Radio #215:

Kenny & Linnea diskuterar hemligheten bakom hypertrofi och framtidsplaner med EM-guldmedaljören Patrick Monga! Mätt, men hungrig efter mer!

På samma länk får du också Patricks recept på en smarrig och proteinboostad omelett!