Hur får man bete sig på gymmet?

Felix Herngren och Emma Knyckare. Foto: TV3/Johnny Wohlin.

Med hjälp av sketcher och Sifoundersökningar vill Felix Herngren och Emma Knyckare i programmet Inte OK visa svenska folket vad som är OK och Inte OK!

andra avsnittet i säsong två tar man en titt på de sociala riktlinjerna inom träning och hälsa:

OS-mästaren Carolina Klüft är veckans gästexpert när Felix Herngren och Emma Knyckare tar reda på hur vi svenskar beter oss när vi tränar.

De frågar sig också hur mycket man får stöna när man tränar, vilka olika träningstyper som finns på gymmet och vilka knep som är godkända när man vill få sambon att börja träna.

Våren 2007 slog ett gäng bestående av idel ”kändisar” inom affärs- och nöjesliv vad vem som kunde bränna mest kroppsfett i förhållande till sin egen vikt. Mätning i en tryckkammare avgjorde fajten, och Felix Herngren vann! 

Ove Rytter berättar: ”Har nyligen genomfört en 104 dagars träningssatsning, där jag bestämde mig för att inte missa ett enda pass. Och det gjorde jag inte heller. Sex pass i veckan på gymmet + kardio fem gånger i veckan, blev det.

Orsaken till min intensiva träningsperiod var ett experiment, där vi var 24 tränande som tävlade mot varandra (men mest mot oss själva) med Bod-Pod-mätning (på Paulúns Näringscenter) som grund för resultatlistans olika vinnarkategorier. I Bod-Pod får du ett facit på hur mycket fett och muskler du egentligen har på din kropp.

Gruppen tappade 99,5 kilo fett och ökade samtidigt 15 kilo muskler under dessa 104 dagar! Detta visar att gym- och kardioträning är den rätta vägen till sommarform. Och resultaten är ingen bluff, utan hardcorefakta.

Namnet på tävlingen var Fit For Fight 2007. Jag behöver inte göra någon hemlighet av vem som kom ned lägst i fettprocent, då han redan offentliggjort sin medverkan i detta privata projekt i tidningen Din Teknik; ”Röntgenplåten” Felix Herngren, som har någon slags genetisk turbomotor att bränna bort fett med.

Den enda jag sett som är ”värre” är hans bror Måns. Man ska veta att detta är något helt annat än kalipermätning, som ofta visar ett lägre resultat. Felix kom ned till 9 %. Jag var några decimaler efter, men hade i alla fall klart mer synliga muskler (pust!).”

Surfar du på mobil eller läsplatta? Då är TV3 Play-appen bättre val för att se avsnittet:

Klicka för mer information
Emma Knyckare ny programledare för Inte OK

I Inte OK testar Felix Herngren och Emma Knyckare gränserna för våra oskrivna vardagsregler. Med hjälp av sketcher och Sifoundersökningar visar vi svenska folket vad som är OK och Inte OK!

– Att få vara med i Inte OK känns mer än okej. Har inte gjort något liknande innan och det ska bli skitkul att få jobba med en humoristisk gigant som Felix. Han har väl dessutom 27 barn? Det känns stabilt, säger Emma Knyckare.

– Det ska bli fantastiskt roligt att göra Inte OK med Emma. Jag har följt henne i radio under många år och alltid tyckt hon är en av Sveriges roligaste kvinnor. Risken är ju rätt stor att jag framstår som en tråkig gubbe, men den får jag ta, säger Felix Herngren.

Vi har alla skrattat åt den tafatta svenskens sociala tillkortakommanden. Kompisen som skriver alldeles för privata statusar på Facebook. Eller kollegan med de konstiga klädvalen. Inte OK är programmet där svenskarna med stor igenkänning får skratta sig fram till ett trevligare beteende.

Inte OK som sänds hösten 2015.

Emma Knyckare är komiker och programledare som bland annat har det egna radioprogrammet Knyckare i P3. I TV3 har hon bland annat tidigare medverkat i humorprogrammen Hårdvinklat och Extra!Extra!. Emma är flitig på Sveriges ståuppscener och har även varit med och startat Humorkollo, ett initiativ för att locka fler tjejer att bli ståuppkomiker.

Felix Herngren är en av Sveriges främsta komiker, skådespelare och filmregissörer. Som komiker och skådespelare har han gjort sig känd med allt från figuren Papi Raul till Solsidan. Nu senast regisserade han världssuccén Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

2007 startades Din Teknik som systertidning till BODY på förlaget. En regelbunden medarbetare var tekniknörden Felix Herngren.