Släpp sargen!

När jag för bara något år sedan fick frågan om hur mitt träningsupplägg såg ut var svaret inte särskilt komplicerat. Trots gravidkula var gymmet min hemmaarena där mina fyra, fem pass i veckan avverkades ungefär samma tid på dygnet och med i stort sett samma typ av upplägg som några år tidigare.

Chefredaktör Hannah är tillbaka, starkare och mer välmående än någonsin!
Här under plåtningen med Abbe Benaouda. Foto: Seth Janson

Det var absolut en plan som funkade bra och som jag upplevde gav tillfredsställande resultat utefter mina ambitioner och mål. (Nåja, det blev inte direkt några nya PB, men jag kände mig i alla fall stark och på g med tanke på omständigheterna. Ja, ni förstår…). 

Får jag frågan i dag ser svaret annorlunda ut. Man får liksom anledning att strukturera om en hel del när ett barn, och i mitt fall en fantastisk son, kommer in i bilden och stökar om i tillvaron. Högintensiva pass har för mig fått en helt ny innebörd, och gymmet har allt som oftast bytts ut mot stocklyft och andra fiffiga alternativ på utomhusträning som passar att ta sig för närhelst man får chansen.

Hemmet har heller aldrig varit så rustat för ett spontanpass som nu, med diverse träningsredskap – en chinsstång i taket, ett gummiband runt soffbenet, TRX i dörrkarmen, samt hantlar och viktplattor i olika hörn – tillgängliga att använda när som. 

Att vara flexibel med träningsstrukturen har kort och gott blivit lite utav en förutsättning för att jag ska få jobbet gjort nu för tiden. Och vet du? Det är en förbaskat bra struktur! Det kan vara lätt att tro att form och resultat sakta försämras när träningsplanen inte är helt tydlig, men faktum är att den här mer varierade träningen har gjort mig än mer välmående och gett mig resultat jag förmodligen inte skulle nått utan denna rejäla omskakning av det inarbetade programmet. 

Du förstår kanske vart jag vill komma? En väl fungerande träningsplan med tydliga mål kan helt klart vara gott nog. Men det är när du tar dig an utmaningar utöver de vanliga du har chans att få resultat utöver de vanliga. Du kommer förmodligen – som bonus – att ha förbaskat skoj längs vägen.

Med hopp om en stark träningshöst!

Hannah Runsten, 
Chefredaktör BODY

Redaktören listar: favoriträtter i höst

 1. Burgare
  Hemgjorda, på högrev eller vilt. God ost och coleslaw till det. A match made in heaven.
 2. Äppelpaj
  Syrliga svenska äpplen, mycket kanel och havregryn på toppen ska det vara.
 3. Hel kyckling 
  Ugnsstekt med en trevlig glace, serverad med klyftade rotfrukter med en gnutta olivolja och flingsalt. (Se även vår superkock Jonas smarriga kycklingrecept på sidorna 50–52.)
 4. Kantarelltoast
  Färsk svamp på surdegsbröd. Vad kan gå fel? Kläm in lite cream cheese där emellan för extra protein.
 5. Fiskgryta
  Kuber av färsk fisk, kokosmjölk, citrongräs och currypasta. Lika enkelt som gott!

Pierre Ericsson & Mathilda Elgholm Grönroos pryder omslaget av BODY #376. Foto: Seth Janson.