Gunilla Söderberg imponerar stort

När ett fackförbund i reklamfilm vill visa att folk idag kan se fram emot ett långt liv som aktiv pensionär finns det ingen bättre än Gunilla Söderberg att välja som rollmodell. Gunilla står ensam för hälften av Sveriges alla VM-guld!

BODYs läsare fick strax efter millennieskiftet rösta fram vilka två kroppsbyggare de ansåg vara Millenniets Mesta Bodybuilders. På damsidan lades en förkrossande majoritet av rösterna på Gunilla! 

Gunilla har totalt gjort 45 tävlingar, av där hon segrade på 38 av dem. Av dessa segrar var 25 vid någon form av kval, 8 var segrar på SM, och 5 av dem innebar guldmedalj på VM.

Gunilla Söderberg fyllde 60 år ringde BODY upp för att gratta:

– Tackar tackar! Det är otroligt att man fyller kärring på riktitgt. Tränar ju fortfarande i gymmet fyra gånger i veckan, åker skidor, tränar med hunden och mår som en 35-åring, lät hon hälsa.

Gunillas främsta meriter

  • 1:a SM 1986, 1988, 1990, 1991, 1992, 1994, 1998 (senior och veteran)
  • 1:a NM 1986
  • 1:a Veteran-VM 1988, 1990, 1991, 1992 och 1996

45-åriga Gunilla 1996 vid en vikt av cirka 65 kg, fotograferad av Per Bernal.

Några av motiveringarna från de som röstade i Millenniets Mesta Bodybuilder

Motivering: Jag tycker att både Johan och Gunilla är två personligheter inom svensk bodybuilding som har betytt mycket för sporten och dess utövare. De har dessutom säkerligen betytt/betyder mycket för oss som tränar och de som har lagt kläderna på hyllan. Mer sådan PR för sporten.

Motivering: Hvorfor? Disse to profilene har drevet med bodybuilding i en årrekke, og de stiller i alltid i bra form. Jeg er imponert over hvordan de greier å komme i form år etter år. Dessuten er de veldig gode representanter for bodybuildingsporten med deres entusiasme og deres evner til å vise folk betydningen av å ”leve” selv om man driver med en så ekstrem sport som bodybuilding. De viser på en bra måte at det går an å oppnå kjempebra resultater samtidig som man nyter andre deler av livet, og selv om man er ”godt voksen”. De viser at ved å følge ”the bodybuilding lifestyle” kan man holde seg i form både fysisk og psykisk selv om man ikke er i tenårene lengre.

Motivering: På den kvinnelige siden synes jeg Gunilla Søderberg er en klar vinner.Disse to bodybuildere har utmerket seg som dyktige idrettsutøvere i en årrekke og deres evne til å være ”ON” på konkurransedag er imponerende. I tillegg har deres kontribusjon som eksperter i BK vært underholdene og interessente.De er gode ambassadører for SPORTEN og de er levende bevis på at man ikke blir ”ødelagt” eller ensidig av å drive med bodybuilding…

Motivering: Hon har allt en idol skall ha, för både pojkar (män) och flickor (kvinnor). Hon är utan tvekan framtidens kvinna, trots sin ålder. Att följa en profil under så lång tid, gör att man inte tvekar över hennes kunskap.

Motivering: Från den kvinnliga sidan så är det Gunilla Söderberg som tilltalat mig mest, inte bara hennes enastående fysik imponerar utan även kontaktnätet av personer hon har runt sig som endast har goda saker att berätta om henne. Tar då ett exempel då jag var på utlandsresa då jag på en gymägare som kände henne personligen o beskrev henne som en väldigt 3-vlig kvinna med en tillögonfallande fysik..

Motivering: Gunilla Söderberg för sitt under många år tävlande och kämpande med framgångsrika resultat. En ödmjuk kvinna som dessutom har en väldigt kvinnlig utstrålning vilket tyvärr saknas hos många kvinnliga tävlande bodybuilders.

Motivering: Gunilla är helt otrolig, att ha tävlat så länge som hon gjort och att trots sin ålder (om man ser idrottsligt på den) fortfarande vara i topp är bara det värt sin utmärkelse. Hon är imponerande och lever även hon som man lär. Hon är utan tvekan den kvinna som imponerat mest på mig sedan jag började att träna och är fortfarande min idol.

Motivering: Gunilla har verkligen visat att man kan hålla formen som veteran! Att som veteran sopa mattan med seniorena på SM och dominera på VM utan att träna med dom finaste träningskläderna etc. gör henne till ett gott föredöme för unga idrottande. Hon precis som Johan har betytt mycket som frågeskribenter för alla B&K läsare, och att hon lever som hon lär… tja det syns!

Motivering: Motivation känns ganska överflödig. Trots att vi har haft kvinnor som deltagit i Ms. O och även placerat sig på pallen i nämnda tävling, och trots att jag tränar på samma gym som Gittan finns det ingen som kan mäta sig med Gunilla. Hon är dambyggningens ansikte utåt, och det syns verkligen att hon trivs med sin träning.

Motivering: Hon började bygga vid ca:30 (?)års ålder och visade att har man viljan och kunskapen kan man lyckas. Hon har mer än någon annan inspirerat mig att starta träna BB. Då hon visade att det är inte för sent. Dessutom har hon flertalet ggr tvålat till den internationella konkurrensen och stått överst på pallen. En mer passande ambassadör för sporten är också mkt svårt att hitta.

Motivering: Hon precis som Johan tävlat (tävlar) nationellt/internationellt med högst imponerande resultat. Gunilla är en otroligt trevlig, positiv, alltid glad kvinna, som det riktigt lyser om när hon står på scen. Jag tycker att – Gunilla (och Johan) nationellt/internationellt med sitt goda uppförande och positiva attityd visat att svensk bodybuilding är av KLASS. Riktiga pionjärer för sporten!

Motivering: Med en sällsynt ödmjukhet förmedlar träning och kroppsmedvetenhet till alla. Att dessutom år efter år framföra detta trots den snedvridna syn ”gemene man” har, speciellt på kvinnlig bodybuilding, är värd all beundran.

Motivering: Därför att hon i ett flertal år på egen hand i TV försvarat den kvinnliga bodybuildingen och sporten i stort. Men även hennes meritlista och hennes kunskaper talar för sig själva, och hennes status som övervinner samtliga konkurrenter.

Hennes frågespalt i B&K höll så hög standard att killar utan problem kunde läsa den och få ut något bra av det, och hennes tips om vad man ska ha med sig inför tävling är ovärderliga!

Det vore fel om hon INTE utsågs till millenniets mesta kvinnliga bodybuilder!