Det händer nu

Agendan är satt, jag vet vilka bonusövningar jag vid behov ska dra fram likt ess ur rockärmen och vilken intensitet som kommer att passa bra att hålla. Så här två dagar in i veckan har jag börjat tagga till inför lördagens ryggpass.

Nyårslöftet är faktiskt också spikat och klart – det är hög tid att få ordning på den där frontböjen en gång för alla. Jag ska innan det kommande årets slut briljera med strikta fina böj med olympiskt grepp och en ansenlig vikt på stången. 

Hannah sätter gärna upp mål – men ser även till att njuta på vägen dit. Foto: Seth Janson

Att sätta upp mål, planera framåt och tänka långsiktigt vet de flesta i dag är utmärkta metoder att ta till för att hålla motivationen hög och nå nya nivåer i träningen. Det här med mål fungerar också som ett prima redskap för att kunna mäta sin utveckling. Men som med de flesta goda ting så kan det även finnas baksidor. Låt mig förklara hur jag tänker:

Med storartade framtidsplaner såsom att klara att öka markant i en vald övning, eller fullborda en tävlingssatsning, är det lätt att resan dit bara blir en färdsträcka. En period man helt enkelt accepterar och tycker är helt okej att den inte levererar några livsomvälvande upplevelser. Den kan i vissa fall bli rätt trist och enformig. Och i värsta fall infinner sig bara en önskan om att vara framme vid målet. Rent krasst önskas därmed alltså en del av livet bort, vilket ju måste ses som ett himla slöseri. 

Min starka övertygelse är att i ju större utsträckning du bemästrar att uppskatta och finna guldkornen i nuet – precis det tillfälle du befinner dig i för stunden – desto roligare får du längs vägen. Ju roligare du har längs vägen desto mer energi får du, och ju mer energi du har, desto bättre presterar du. Du kanske till och med når ditt mål snabbare än planerat? Och till på köpet har vägen dit varit både lustfylld och intressant.

Att vara närvarande och låta sig inspireras av sin omgivning och samtidigt dela med sig av sina kunskaper och sin energi gör, enligt min erfarenhet, livet både rikare och roligare. 

Nu ska jag bege mig till gymmet och fila på den där frontböjen – och jag ska banne mig njuta av varje sekund…

Önskar dig härmed en riktigt stark jul!

Hannah Runsten,
Chefredaktör 

Redaktören listar: höjdare i advent

 1. Snö
  Julfantast som jag är håller jag varje år tummarna hårt för en vit december. Snön lyser onekligen upp en annars ganska mörk månad, och ger dig lite extra skönt jobb på den stjärnklara morgonpromenaden.
 2. Julgodis
  Går igång totalt på att få till det där julgodiset som dessutom har ett bra näringsinnehåll. Fröjd för gommen, fröjd för hälsan, fröjd för formen. Trippel-win. Missa inte Antonias himmelska Rocky Road på sidan 77, som väl uppfyller kriterierna!
 3. Att ge
  Nej, man blir aldrig för gammal för julklappar. Men skillnaden nu jämfört med under de yngre åren är att det i dag är roligare att ge än att få presenter. Paketeringen är dessutom halva grejen, och jag kan gå fullständigt bananas bland papper, band och dekorationer. 
 4. Dubbel mässfrossa
  Norra Europas största event inom vår bransch – Fitnessfestivalen – landar i Stockholm. Och i Göteborg blir det premiär för Scandinavian Power WKND. Du som föredrar pepparkaksbars framför pepparkakor gör rätt i att tillbringa första advent på Stockholmsmässan i Älvsjö och andra advent på Svenska Mässan i Göteborg. 
 5. Tid
  Efter en fantastiskt rolig men minst lika hektisk höst ser jag fram emot några dagars julefrid tillsammans med the best of the best – familjen!