10 fördelar med att träna

Ibland kan man behöva påminna sig om varför man planerar att spendera merparten av sin fritid nere i en svettig källarlokal. Därför listar vi här de tio bästa anledningarna att träna hårt. Läs, begrunda och pallra dig ner till gymmet!

10. Slipp undan rollen som flyttgubbe

Att bli tvingad att hjälpa folk att bära är något av det jobbigaste som finns, men som seriöst tränande har du ursäkter så det räcker och blir över. Fungerar inte klassikern träningsvärk, kan du ju alltid dra upp det där diskbråcket du drog på dig för åtta år sedan, eller din krånglande axel, eller…

Ill: Seth Janson

9. Sov så ofta och mycket du vill

Som byggare vet du att sömnen är A och O för dina resultat, och detta bör du naturligtvis upplysa din omgivning om ifall de har fräckheten att ifrågasätta ditt idoga sovande. Sovmorgnar, tupplurar eller bara hederliga monsternattsömner – the sky is the limit!

Ill: Seth Janson

8. Vänd på steken på krogen

Råkar du bli överförfriskad titt som tätt när du är ute och svänger dina lurviga (naturligtvis i kardiosyfte)? Inga problem: Eftersom du är dubbelt så stor som dörrvakten blir det han som åker ut och inte du! Dessutom känner du väl till att alla köer egentligen arbetar efter ett klassiskt bicepsmåttsystem? Störst går först.

Ill: Seth Janson

7. Få symmetri på dina ben

För alla oss välhängda män (och det inkluderar så klart alla BODY-läsare av manligt kön) blir symmetrin mellan de tre benen lätt lidande utan rätt typ av träning. Tunga böj är medicinen för att inte skrämma slag på folk när du visar dig naken – storlek är nämligen relativt.

Ill: Seth Janson

6. Undvik onödiga badrumsproblem

Även den mest hälsomedvetne filur kan ibland drabbas av problem i magtrakten. Istället för att ödsla tid på långa plågsamma sittningar i hemmets mest privata rum löser du som byggare det hela på ett kick med din superba bålstyrka! Var det någon som undrade varför buktryck är så viktigt på gymmet?

Ill: Seth Janson

5. Överraska alla med din briljans

Alla vet ju att stora muskler är synonymt med liten hjärna. Perfekt för dig som bor på gymmet! Lyckas du stava ditt eget namn på arbetsintervjun kommer du slå intervjuarna med häpnad. Kom ihåg att det alltid är en fördel att slå ur underläge!

Ill: Seth Janson

4. Glöm bort alla klädbekymmer

Att fundera över om det är Miu Mius eller Pradas vårkollektion som gäller i år kan andra få slösa sin tid på. Du är ändå för stor för att komma i mesiga designerkläder. Linnen och baggypants rymmer inte bara dina svällande muskelbukar – de är oförskämt billiga också!

Ill: Seth Janson

3. Få gratis massage

När mogna kvinnor är ute och rullar hatt och har fått i sig ett eller två glas tenderar de att bli klåfingriga. En rejäl böjröv brukar sällan få gå oklämd. Vissa gnäller över det här fenomenet, men varför klaga när andra får betala dyra pengar för massage av personer som inte ens verkar tycka att det är kul? Slå två flugor i en smäll och få din massage gratis, samtidigt som tanterna går hem med ett leende på läpparna!

Ill: Seth Janson

2. Var så fåfäng du vill

Inom andra sporter tittas det snett på personer som är måna om sitt utseende. Möjligtvis kan italienska fotbollsspelare komma undan med att raka benen och föna håret, men de är å andra sidan italienare. Inom byggning är så icke fallet. Gå loss med rakhyveln, brunfärgen och oljan bäst du vill – om något kommer grabbarna på gymmet att få förnyad respekt för din seriositet kring träningen!

 

Ill: Seth Janson

1. Bli smällfet med gott samvete

Viktigast av allt: Kom ihåg att du som byggare aldrig är tjock och oattraktiv – du är bara bulkig för att dina muskler ska få en optimal miljö att växa i!

Ill: Seth Janson