Mats Kardell intervjuad av SVT

Mats Kardell tog silver på BB-VM 1988 och gjorde därefter åtta tävlingar som proffs. Efter karriären gick han ner sig i ett gravt missbruk. Häromdagen berättade han om sitt liv i SVT.

SVT Nyheter Öst: Mats jagade den perfekta kroppen

10.000 personer dopar sig varje år, enligt Folkhälsomyndigheten. För kroppsbyggaren Mats Kardell blev jakten på den perfekta kroppen så intensiv att han inte ens brydde sig om att en del av preparaten han stoppade i sig var avsedda för djur.

Lyssna även till en längre intervju med Mats Kardell på BODY Radio:

Legenden Mats Kardell gästar BODY Radio och delar med sig av sitt livsöde. Hans uppgång, fall och hur han reste sig på nytt.

Mycket mer finns att läsa i Mats Kardells självbiografi Dopning, dieter och drivkrafter:

En berättelse av Mats Kardell, Sveriges första bodybuildingproffs och en av våra mest meriterade kroppsbyggare genom tiderna. 1988 krönte han karriären med en silvermedalj i VM efter att tidigare ha tagit bland annat fyra SM-guld.

Mats Kardell berättar om livet som elitidrottsman; om hård träning, extrema dieter och dopning. Men också om livet efter karriären då han gick ner sig i ett gravt missbruk vilket ledde till både hemlöshet, fängelsevistelser och förlorad kontakt med de två barnem.

Dopning, dieter och drivkrafter är också en berättelse om samhällets oförmåga att hantera barn med adhd på sextio-och sjuttiotalet, om uppväxten i en småstad, utseendefixering, bekräftelsesjuka, övergrepp och om en kropp som utsatts för det mesta.

Mats Kardell är född 1959 och bor idag i uppväxtstaden Mjölby där han arbetar på ett gym.