Redaktören listar: 5 sätt att röra runt i grytan

Ta tillfället i akt att fråga dig hur ditt kommande år kommer att te sig och vad du vill att det ska resultera i. Här är fem smarta tips från Sara-Ida Nyström, Bodys tillförordnade chefredaktör.

1. Coach?

Har du en coach som du litar blint på men inget händer? Då kan det vara dags att lyssna inåt och hitta dina egna svar. Tränar du istället själv men famlar med resultaten, så är det kanske just en coach som pekar med hela handen du behöver. 

2. Mjölksyra?

Jobbar du alltid i högreps tills senorna sprängs? Testa att sänka repsen en period och hålla dig under sexor – hitta njutningen i att vara maxstark! Är du redan brutal i lyft men saknar kvitto i muskelvolym? Öka då istället repsen upp mot femton och supersetta gärna ut det sista. 

3. Flås

Tillhör du den sistnämnda typen i punkten ovan kan du behöva jobba upp pulsen för att orka med. Högreps kräver bra tryck i pumpen – bättre flås i till exempel knäböj skulle gynna många. 

4. Träningspartner?

En träningspartner kan hjälpa dig mot nya mål om du hittar rätt. Det bör vara en person som är lika mån att nå sina mål som du, och som vill ta dig mot nya höjder. Är fokus dock mer på att tjattra än att passa, så tränar du effektivare själv. 

5. Matvanor

Det finns många ”tyckare” kring kost. Vissa regler är klara utifrån målbild – men vägen att praktisera dem kan variera. Lirar du bättre på tre mål mat om dagen än sex, så är det din väg fram. Skaffa fakta och utvärdera den ärligt. Din väg fram är alltid den som funkar bäst för Dig.