Alla anledningarna: Därför kan du äta popcorn med gott samvete

Hurra! I dag är fredag. Det firar vi med att lista flera skäl till varför du kan njuta av det här vita, fluffiga snackset med gott samvete.

Det är inte bara så länge biograferna funnits som vi har njutit av popcorn. Enligt Expressen.se har den populära godsaken pekats ut som världens äldsta snacks. Bland annat ska aztekerna ha poppat majskornen och även använt dem som smycken för kvinnor.

I dag (fredag) vill vi ge dig extra anledningar att njuta av snackset – med gott samvete.

Här är fyra skäl till att äta popcorn.

1. Fettsnålt
Det är få kalorier i popcorn. Ska du äta något snacks så är detta därför ett bra alternativ – särskilt om du försöker gå ner i vikt. Generellt kan man säga att de popcorn som poppas i en vanlig kastrull är nyttigare och innehåller färre kalorier än dem du gör i mikron.

2. Innehåller nyttigheter
Popcorn är obearbetat fullkorn, men du hittar även antioxidanter, vitaminer och mineraler i snackset. En av de antioxidanter popcornen kan stoltsera med är polyfenoler. Den sänker bland annat kolesterolet.

3. Mättande
Jämfört med många andra snacks får du i dig få kalorier, men med stor volym, under en popcorn-kväll. Det gör också att godsaken mättar bra och du blir inte lika sugen på att stoppa i dig något annat snacks under fredagsmyset.

4. Inget matsvinn
De opoppade majskärnor, som man poppar popcorn av i en kastrull, håller mycket, mycket länge – förutsatt att du förvarar dem rätt. Du slipper därför samma matsvinn som om du äter en halv chipspåse, och sedan slänger resten för att chipsen har tappat sin sprödhet när påsen öppnats.

Källa: Expressen