EM: Dag 4

Bikini, bikini, bikini. Förutom ett par snabbt avklarade klasser i Muscular Men´s Physique var söndagen en paljettparad i kvinnlighet.

Söndag och europeiska mästerskapens sista dag handlade nästan uteslutande om Bikini Fitness. Sverige hade laddat upp med inte mindre än sex tjejer som stod startklara i kulisserna när dagen satte igång. Bikini är en stor gren med många tävlande, kanske också därför med olika vägar att gå i fysiken – kort iakttaget en väldigt sportig, lite mer rak look, alternativt en väldigt kurvig look med betoning på elegans. Svenska teamet hade täckt upp med hela bredden, men på EM skulle jag säga att det är slagsida åt det senare. 

Först ut var Sanna Löfgren, vars klass var så stor att man behövde köra en elimineringsrond för att få fram de första 15 atleterna. Sanna klarade elimineringen, men tog sig därifrån inte vidare till final.

Sanna Löfgren, andra från vänster.

Sanna Löfgren, andra atlet på frontlinen, från vänster.

Det gjorde däremot Nelly Possner som fick visa upp sin i-walk. Nelly slutade på femte plats, en placering som hon eventuellt hade kunnat förbättra om tagit för sig mer på just i-walken där hon försvann lite. Givetvis jättebra att komma i final – bra jobbat och grattis! 

Nelly Possner stod för dagens enda finalplats.

Nelly Possner stod för dagens enda finalplats (längst ut till höger).

De fyra atleter som följde såg alla bra ut men Inez StenisLinnea HeleneJenny Wallin och Louise Gynnerstedt fick samtliga se sig slagna när ingen av dem togs ut till final.

Inez Stenis

Inez Stenis, tredje atlet från höger.

Linnea Helene

Linnea Helene, andra från vänster.

Jenny Wallin

Jenny Wallin, andra atlet från höger.

Louise Gynnerstedt

Louise Gynnerstedt, mitten.

Med det är EM slut för denna gång. Hem i bagaget har Team Sweden sex medaljer: ett guld, två silver och tre brons. Inte minst har det varit kul att se vilket bra och engagerat gäng som finns med i kulisserna runt landslaget och råddar på plats. Snyggt jobbat – både atleter, deligater och ”hang arounds”.

Arenan i Santa Susanna.

Maria Eriksson och Rashid Misk var två av de svenska domarna som satt i panelen 2018.

Gym 621 – alltid på plats och plåtar för SKKF på svenska och utländska tävlingar.

Läs mer om EM 2018: 

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4