EM: Dag 3

Tredje dagens utfall landade lite otippat i domarresultat som studom kändes sökande. För Sveriges del innebar dagen en del väntan – men även oväntad stjärnglans!

Dagens första atlet upp ur den svenska truppen var Josefin Petterson som i det närmaste ramlat till EM efter Grand Prix. Jossan som surfat vidare på vågen hade tightat till ännu lite till och presenterade en fin form i ett proffsigt framträdande som tog henne till en fjärdeplats. 

Josefin Pettersson

Josefin Pettersson, fyra i Bodyfitness -158 cm.

Strax därpå klev Jackie Masete upp på scenen i ett av de större startfälten hittills. I sammanhanget av de omgivande nationernas atleter var hon för liten och för mjuk, trots sina fina linjer. Efter att ha tagits fram i andra call out fick hon kliva åt sidan när sex större tjejer gjorde entré i finalen. 

Jackie Masete

Jackie Masete i andra call out, Bodyfitness -168 cm. Tyvärr räckte det inte till final.

Efter en lång väntan på att först fitness-akrobaterna och sedan en lång rad byggare skulle köra sina fria program, presenterades womens physiqutjejerna. Ulrika Thunberg gick ut först i masters och presenterade ett lugnt och balanserat program, där det syns att hon hittat hem i klassen. När hon till sist tog emot silvermedaljen gick det inte att ta misste på hur nöjd hon var – speciallt då hon hamnade poängmässigt strax efter den självklara over all vinnaren, som stolt och elegant med stor karisma presenterade en väl genomarmbetad och blanserad fysik som fått ta tid att mejsla fram.

Undertecknad med Ulrika efter vinsten

Undertecknad med Ulrika efter vinsten

Strax därpå gick Susanne Naamani upp i en liten klass på bara fem atleter. Därmed blev det final direkt. Trots nervouisteten tog hon sig igenom sitt fria program och efter en lång väntan slutade hon på fjärdeplats.  

Susanne Naamani

Susanne Naamani, fyra i Women´s Physique.

Sist, men inte minst, kom den stora överaskningen för alla i den för i år nya utmärkelsen från IFBB Officiall för lång och trogen tjänst, som delades ut till ingen mindre än Carina Isaksson under ”Parade of Nations”. Ärofyllt och välförtjänt – grattis Carina! 

 
Läs mer om EM 2018: 

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4