Antoni Khadraoui klar för Mr. Olympia

Foto: Catharina Rytter

Antoni Khadraoui från Uppsala kommer att tävla på årets Mr. Olympia. På bilderna skriver han på kontrakten i sällskap av sin bodybuildingmentor, BODY:s grundare Ove Rytter.

Antoni Khadraoui är kanske Sveriges minst kända proffs. 1991 stred han i algeriska inbördeskriget där han skulle drabbas av en ryggmärgsskada som gjorde hans ben obrukbara. I dag tävlar han i den kämpande grenen Wheelchair Bodybuilding. 

Branschentrepenören som en gång i tiden startade tidningen som med tiden skulle bli BODY, Ove Rytter, fick 1999 Antoni att byta styrkelyftet mot bodybuilding, lärde honom grunderna och stageade hans första framträdande som gästposör. 

Till årets Olympia har den legendariska tävlingen bestämt sig för att öppna för klassen Wheelchair. Antoni som bor i Uppsala är pionjär och en drivande kraft inom grenens existens. Läs hela hans historia i nästa nummer av BODY, som kommer i butik den 14 augusti! 

Vi på BODY önskar stort lycka till, både till Antoni och till grenen Wheelchair Bodybuildings frammarsch på scenen! Foto: Catharina Rytter