Mr. Olympia resultat

Höstens tyngsta proffsshow är avklarad. Läs resultaten här!

Det är tidig söndagmorgonen i Sverige när crescendot av ett års professionell bodybuilding håller på att ebba ut en fullmatad lördagkväll på Orleans Casino i Las Vegas Nevada. 54:e upplagan av legendariska bodybuildingshowen Mr.Olympia finns i historieböckerna.

Det blev ingen historisk åttonde Sandowstatyett för Phil Heath, i alla fall inte 2018. Seattlesonen som prenumererat på Mr. Olympiatiteln de senaste sju åren missade med minsta möjliga marginal inträde till den historiska skaran av de som vunnit Olympia åtta gånger, där endast Lee Haney och Ronnie Coleman är medlemmar. Det var jamaikanen Shawn Rhoden som lyckades knuffa ned Heath till andra plats och bli vår nye regerande Mr. Olympia. Roelly Winklaar, Curacao tog tredje plats i tungvikten.

Mest intressant för svensk del var kanske ändå viktklassen 212 lbs (-96 kg) där svenskarna Samir Troudi och Ahmad Ahmad tävlade. De båda slutade på 15:e respektive 16:e plats vilket placerar dem någonstans inom topp 20 i världen i viktklassen. En enastående prestation, med obegripligt mycket hårt arbete bakom. Stort grattis från BODY-redaktionen!

BODY:s omslagsmodell, Antoni Khadraoui, slutade på fjärde plats i grenen Wheelchair, där kvalificeringen och resan till Olympia väger otroligt mycket tyngre än själva placeringen i sig. Grattis Antoni!

Frida Paulsen Stern som representerade Sverige i Bikini, slutade på plats 15 i en stor och konkurrensutsatt klass. Frida gjorde sin bästa presentation hittills i karriären och resultatet placerar även henne som topp 15 i världen. Stort grattis från BODY!

Kompletta resultat

Frida Paulsen Stern

Samir Troudi

Antoni Khadraoui

Ahmad Ahmad

Shawn Rhoden