ARNOLD SPORTS FESTIVAL USA  28 februari – 3 mars LIVE STREAM

Då var det äntligen dags för en av de absolut största bodybuilding- och fitnesstävlingarna på planeten – Arnold Classic Sports Festival. 1989 hade festivalen premiär och därmed hunnit fylla 30 år. Mycket har hänt sedan dess och idag har festivalen både amatör och proffstävlingar som är representerade av nationaliteter från hela världen. Sammantaget finns det mycket som talar för att detta 30-årsjubileum kommer bli en av de bättre festivalerna genom historien.

Intro till festivalen

När det kommer till bodybuilding har vi några ess att hålla koll på. Bland annat kommer vi att få se en de grövsta byggarna i alla kategorier herr Roelly Winklaar. Roelly som är med i The Camel Crew tog senast en fenomenal 3:e plats på Mr. Olympia efter Phil Heath men där han samtidigt vann ‘Peoples Champion Award’. Winklaar tog även hem guldmedaljen på Arnold Classic Australia 2018. På tal om Australien så kommer vi även få återse den massiva Josh Lenartowicz som tagit vila från tävling under ett år för att utveckla sina potential ytterligare. Lenartowicz har inte den vackraste fysiken på scenen, men han kompletterar det bra genom storlek och tjocklek.

Vidare har vi den 24-åriga och atletiskt massiva Rafael Brandao. Brandao kom av sig något under de senaste tävlingarna under 2018 – men om han är utvilad med bra tryck i bitarna och skarp form kan han imponera även i det här vassa startfältet. Därefter har vi den imponerande Brandon Curry som vann Arnold Classic Australia 2017. Curry har utvecklats enormt de senaste åren efter han blev draftad till Camel Crew i Kuwait. Genom sina fantastiska linjer kan han bli farlig – och om benen är grövre samt att formen sitter, ja då kan han vinna. Därefter kommer 2017-års vinnare av Arnold Classic Cedric McMillan som även han är mycket farlig när han väl sätter formen.

 

Arnold och förra årets vinnare William Bonac.

Sist, men kanske minst, fast knappast per kubikcentimeter muskelmassa – har vi fjolårsvinnaren William Bonac. Bonac missar i princip aldrig formen och har bra chanser att kriga mot de bästa i startfältet om förstaplatsen.

 

Superstjärnan Frida Paulsen Stern var med i förrförra numret av BODY och prydde även omslaget. Då var hon missnöjd med sin Olympia-placering. Vi håller tummar och tår för att hon blir mer nöjd denna gång!

Från Sverige i år kommer ‘Super-Frida’ Paulsen Stern som varit över i USA under sina förberedelser för att rocka bikini-scenen i helgen. Frida kommer bland annat tävla mot toppnamn som Janet Layug, den tidigare Ms. Bikini Olympia Ashley Kaltwasser och Lauralie Charpados som tog silver på Olympia 2018.

 

Som bekant har dessvärre 212-divisionen tagits bort från Arnold Classic då det sägs att toppkandidater inte visat något större intresse. Därigenom missade vi chanserna att se representanter från Sverige i år.

Andre Ferguson. Foto: David Emery

I de andra divisionerna ser vi bland annat Instagramstjärnan och proffset Sadik Hadzovic göra comeback i Men’s Physique efter mediokert resultat i Classic Physique. Hadz, vann dock den första Men’s Physique tävlingen som kördes på Arnold Classic under 2015. Denna gången kommer han dock få tampas med vassa Olympia-namn som Raymont Edmonds, Logan Franklin och Andre Ferguson.

 

I Classic Physique finns det några namn att lägga på minnet. Den första är George Peterson som verkar pricka en ruggig form kombinerat med riktigt bra muskelkvalitet. Sedan har vi Keone Pearson som också har potential att imponera. Pearson har en svaghet primärt och det är att han är lite kort och kan försvinna i lineupen – men nedkokat är han mycket bra. Glöm inte heller Steve Laureus som var riktigt hypad 2018. Hans midja är supersmal i kombination med verkligt runda muskelbukar. Dock har det saknats lite form och muskelkvalitet – men han räknas ändå som ett av essen i denna klassen. Därefter har vi den populära Wesley Vissers som har chans att imponera genom sin klassiska struktur. Dock är midjan lite bred men räknas ändå till de bättre genom sina styrkor och karisma.

I Figure International finns det några ess att hålla utkik efter: den korta med skarpt x-formade Bojana Vasiljevic, sedan har vi den imponerande Melissa Bumstead som vann Tampa Pro 2018. Därefter den farligaste av alla i startfältet, nämligen Cidney Gillon som vann Figure Olympia 2018 och 2017.

När det kommer till Women’s Physique har vi den unga silvermedaljören från Arnold Classic 2018 Natália Coelho att hålla i minnet. Natália kommer alltid i ruggig form och har bra symmetri och vassa ben. Hon vann även Arizona och Atlantic Coast Pro i fjol har stora chanser att plocka hem titeln i år. Divisionen är något svagare än tidigare år men andra namn bra namn är Bridget Anette som har bra separationer och volym på axlarna samt långa och x-formade Antoinette Downie.

Den stundande helgen är en riktig muskelfest att både inspireras och underhållas av. För de som inte är på plats finns det ändå chans att njuta av galan genom den sedvanliga livestreamen som startar mot torsdagskvällen; så bulla nu upp med kokos/choklad-bars, jordgubbs-proteinpudding och några bulkiga cheeseburgare under lördag för snart är det dags att slå upp portarna för Arnold Classic Sports Festival 2019!

LIVESTREAM

Helgens schema