IFBB Pro League lanserar ny klass

Under helgen avgick Pittsburgh Pro 2019 där IFBB Pro League tillsammans med president Jim Manion och vice president Tyler Manion presenterade ett nytt tillskott till organisationens klasser, nämligen Wellness.

Under de senare åren har det tillkommit allt fler divisioner i IFBB Pro League. Senast var det den framgångsrika klassen Classic Physique och nu lanserar man även Wellness. Själva klassen föddes i Sydamerika och den första tävlingen hölls 2005 i Brasilien. Klassen fick dock sitt internationella erkännande först 2017 då den lanserades av IFBB och resten av världen.

Förra årets SM-finalister i klassen: Sara Hallebrant, Paulina Hermansson och Alexandra Andersson. Foto: Seth Janson

 

Wellness som bedömningsklass är något av en korsning mellan Bikini och Women’s Physique. Den tävlande skall ha mer muskler än i Bikini med fokus på ben och glutes. Samtidigt ska inte fysiken vara riktigt lika muskulös och framförallt lika hård och definierad som Women’s Physique. När det kommer till poseringen påminner den mycket om Bikini.

Följaktligen togs Wellness fram som gren då många kvinnor i framförallt Brasilien är genetiskt kurviga och får framträdande ben och glutes. Samtidigt finns det andra kvinnor världen över som föredrar klassens kriterier och ideal samt att deras struktur passar för Wellness mer än de andra klasserna.

IFBB Pro League kommer att avhålla sin första Wellness-tävling under 2020.