Natalia Coelho – IFBB Pro Leagues yngsta proffs

Vid endast 22 års ålder har brasilianska proffset Natalia Coelho redan uppnått mål som äldre rutinerade proffs bara kan drömma om. Blott 19 år gammal, kan hon titulera sig som en av de yngsta proffsen i IFBB Pro League. BODY:s Anders JP Eskilsson har fått chansen att snacka lite med henne.

Natalia har tävlat framgångsrikt i Figure, men valde detta till trots att växla upp en division till Women’s Physique -något som givit henne än mer framgång tävlingsmässigt då hon i år lyckades med en av de största meriterna inom IFBB PRO League: Att vinna Arnold Classic!

Natalia är ett av de hetaste namnen i IFBB Pro League med över 300 000 genuina följare på Instagram.

Natalia Abraham Coelho   Foto: Dustin Raymond

Ålder: 22 år gammal
Bor: Florida – USA
Längd: 166 cm
Division: IFBB PRO Women’s Physique
Arbete: Personlig tränare och kostrådgivare

Meriter i urval: 4x Olympiatävlande/vinnare i 2019 Arnold Ms International
*Blev proffs 2015 Miami Nationals
*Bytte till WP 2017

Senaste showerna: (Alla mina shower inom Women’s Physique)

2017 IFBB Ultimate Warriors – 4 november, California – 1:a plats
2018 Arnold Classic Ohio – 1 mars – 2:a plats
2018 IFBB Atlantic Coast Pro – 24 mars – Launder Hill – 1:a plats
2018 Rising Phoenix/Arizona Pro – 8 september – 1:a plats
2018 Olympia- 14 september – Las Vegas – 2:a plats
2019 Arnold Classic Ohio – 28 februari – 1:a plats
2019 St Louis PRO – 15 April – 1:a plats

Foto: Dave Emery

BODY: Natalia, grattis till vinsten på en utav de största bodybuilding- och fitnesseventen i världen, Arnold Classic och Women’s Physique. Det måste vara din största bedrift hittills i karriären, hur kändes det?

– Att träffa Arnold Schwarzenegger var så surrealistiskt. Jag försökte hålla mig i nuet, men jag svävade på moln. Så glad över att ha uppnått det här målet, så stolt över min förberedelse och mitt team. Men mest av allt kände jag mig lättad. Efter allt hårt jobb, alla hinder, utmaningarna. Jag är redo att kämpa inför den nästa!

Genom vinsten på Arnold Classic i år är hon direktkvalificerade och taggat för den ultimata utmaningen – att strida för förstaplatsen på Olympia.

BODY: Du är ung, driven och målinriktad; vilka är de största hinder du stött på hittills på vägen mot framgången?

– Mina största hinder har varit livserfarenheter. Jag har varit med om mycket och det är en väldigt svår uppgift, att hålla sig fokuserad och motiverad när man går genom saker i riktiga livet. Positivt eller negativt, de påverkar dig lika mycket. Därför försöker jag hålla en balans, vilket jag lärt mig från bodybuilding.

Utöver tävlandet har Coelho omfattande kunskap om bodybuilding och fitness. Nyligen tog hon en kandidatexamen inom sportmedicin och träningsvetenskap. Med andra ord andas hon fitness och lever ut livsstilen till 100%.

BODY: Vad betyder Bodybuilding/Women’s Physique för dig?

– Det betyder så mycket att jag inte kan sätta det i ord. Otrolig möjlighet. Det är min arena. Att tävla, att förbättras och visa framsteg. Women’s Physique ger mig den möjligheten.

BODY: Du är väldigt kunnig när det kommer till träning och näring – vad är de vanligaste misstagen du ser hos nybörjare på gymmet? Vad skulle de ge dem för råd?

– Mitt råd är att fokusera på matsmältningen. Se till att de har en stark och hälsosam näringsbas med probiotika eller matsmältningsenzymer om det behövs. Det andra är att se till att träna med vikter 3-4 gånger i veckan och kondition i samma takt. Jag brukar också säga att inte dela sin gymtid med andra på en gång, genom att ta hjälp från en instruktör eller personlig tränare kan man lära sig mycket om sig själv och vad som fungerar för en. För dagbok, för absolut en dagbok! Du måste se till att skriva ner vad som händer. Jag tog precis examen och hade inte kunnat göra det utan noteringar. Fitness är nästan som att gå i skolan. Man måste fokusera på näring, vikt, träning, kondition. 

Foto: Dan Ray

BODY: Hur ser en vanlig dag ut i Natalias liv ut?

– Jag kan gladeligen berätta att jag inte har vanliga dagar. Jag är så uppspelt för jag har möjligheten att göra samma sak varje dag utan att behöva göra samma sak – för vissa är det ”tråkigt” men jag älskar det. Jag delar upp olika delar av kroppen, jag delar upp kondition, jag avsätter tid för meditation och min familj. Och jag sätter alltid undan tid för mig själv. Ordningen som dessa sakerna händer i är inte alltid densamma. Det finns fortfarande saker som jag kan jobba på, men jag är ganska nöjd just nu med hur saker funkar.

BODY: Nat, vad skulle du ge för råd till kvinnor som vill följa i dina fotspår?

– Tjejer, som med vad som helst måste ni visualisera det ni vill uppnå! Jag skulle föreslå att man tittar på tävlingar. Det finns så många olika kategorier, från Figure till Physique till Bikini.

Trots att jag tävlar i Women’s Physique lägger jag alltid uppmärksamhet på Figure och de andra fitnessklasserna. Det hjälper mig med min poseringsrutin och mina övergångar. Så mitt förslag är att studera och såklart prova på en tävling för att se om du gillar det. NPC har en otrolig möjlighet i landet och över hela världen.

BODY: Vad har du för passioner förutom fitness och bodybuilding?

– Fitness och bodybuilding går hand i hand med allt jag älskar. Från utbildning till mode. Jag lär mig hela tiden och allt kommer från fitness och bodybuilding.

BODY: Var befinner sig Natalia om 10 år?

– 10 år… Åh herregud. Jag kan inte föreställa mig 10 år. Just nu fokuserar jag så mycket på september. Det känns som igår som jag såg fram emot att ta examen, nu när det har hänt känner jag mig så öppen för att sätt nya mål. Men, jag vet inte vad all de målen är just nu. Men, jag för min dagbok och sätter upp kortsiktiga mål nu. Om 10 år hoppas jag att jag är lycklig, frisk och glad.

BODY: Natalia, stort tack för att du ställde upp på vår intervju. Vi på BODY Magazine önskar dig all lycka framöver i din karriär och Olympia i höst. Om det finns någonting du vill tillägga eller någon du vill tacka så gör gärna det.

– Jag är väldigt spirituell, min familj är väldigt stöttande och jag kunde inte vara mer tacksam. Mr. Manion och Pro League-familjen förtjänar verkligen all min tacksamhet. Skapandet av den här klassen där jag kan tävla med så fantastiska atleter.. jag bara älskar den här kulturen. Jag älskar att höra från mina fans varje dag och jag vill fortsätta vara deras mästarinna.

INSTAGRAM: @ifbbpronataliacoelho

Få tillgång till BODY och tusentals andra magasin på nätet, för bara 99 kronor första månaden!