Världens bäste bänkare

Världsmästare chillar på banketten:
Freddi Smulter, 120+ kg, Finland och
Stefan Jamroz, 105 kg, Sverige.

Med lika delar sisu och talang har vår gamle favorit Freddi Smulter återigen tagit sig högst upp på tronen i bänkpressvärlden. Missa inte när monstret från Malax återvänder till BODY Radio för att berätta om den träning som gjort honom starkast av alla – med eller utan tröja!

Hållpunkter i avsnitt 77 av BODY Radio:

  • 00:03:56 – Värdarnas introduktion av gästen
  • 00:05:32 – Samtal med Freddi Smulter
  • 00:35:58 – Eftersnack med värdarna

Direktlänk till showen som MP3-fil. Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

BODY Radio presenteras av: Gymgrossisten.com

Freddi Smulter tog 120+ klassen för Finland vid Bänkpress-VM 2012, med BODY Open-segraren Kenneth Sandvik på en stabil bronsplats. VM-tråden på kolozzeum är lång och meriterad, och på samma forum för Freddi träningsjournal:

För första gången lät jag finska coachen Harri Hagfors helt bestämma mina viktval, jag föreslog inte ens vikter utan han bestämde utan att fråga mig.

  1. 332,5. Dagens enda stänkare, hade tröjan helt på halsen. Det är så jag lyfter bäst. 3-0 godkänt
  2. 340. Vi drog ner kragen en aning så jag kände att träffen blev dålig. Inget lätt lyft men väl 3-0 godkänt.
  3. 345. Visste hela tiden att det skulle komma även om hastigheten på stången inte var så bra. Men även här med litedragen tröja och dålig teknik. 3-0 godkänt och inom sin tid ett nytt VM-guld.

Gissar att jag tävlat 60-70 gånger och detta var första gången jag fick 9 vita lampor i bänkpress.

ÅKK: VM brons till Kenta, guld till Freddi och tionde raka till SFI!

Sist men inte minst så kan vi konstatera att detta är tionde året i rad (!) som tungviktsguldet på VM i bänkpress går till en lyftare från svensk-finland och SFI. Förutom Kentas och Freddis guld så tog Ove Lehto hem titeln 2008. SFI fyller 100 år i år och vi kan väl se detta som kraftsportens present!

Vasabladet: Smulter världsmästare

Fredrik Smulter är världsmästare i bänkpress. Malaxbon tog sitt andra VM-guld när han var den enda som fick upp 345 kg på stången i VM-tävlingen i Tjeckien på lördagen. Den sjufaldige världsmästaren Kenneth Sandvik från Åland lade beslag på bronsmedaljen.

Superhurris youtube-konto har mängder av inspirerande lyft av mottagaren av finlandssvenska bragdmedaljen 2009 för sina guld i FM, EM och VM under 2009.

Förra våren deltog Freddi på BODY Radio för första gången:

Hertigen av Malax, bänkpressvärldsmästaren Freddi Smulter, tar denna vecka över BODY Radio. Det kanske inte kommer som en chock att det snackas en hel del bänkpress, men Freddi hinner också med att berätta om sin viktnedgång och problemen den ställt till med, om sitt första lyft som 14-åring och om hur det skiljer sig att träna när man har barn och jobbar skift.

Som grädden på moset utmanar han den svenska bänkpresseliten till Fitnessfestivalen och passar i samma veva på att imitera Glenn Hysén. Ett späckat avsnitt med mycket skratt och en touch av Mumin!