Hans Wiklund på BODY Radio!

Filmexpert, producent, redaktör – och gymägare.

Hans ”Kroppen” Wiklund dyker upp på BODY Radio för att snacka Gladiatorerna, träning och sitt nya gym. Han avslöjar också vilken filmstjärna som är det största aset han intervjuat!

Hållpunkter i avsnitt 107 av BODY Radio:

  • 00:06:00 – Veckans gäst introduceras
  • 00:06:50 – Samtal med Hans Wiklund
  • 00:42:13 – Eftersnack med värdarna

Direktlänk till showen som MP3-fil. Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

Du får en kvick översikt över alla våra tidigare avsnitt i denna länklista.

BODY Radio presenteras av: Gymgrossisten.com

Några av platserna i etern där du kan möta alstern som Hans är med och formar:

  • Viasat: Wiklund tipsar
    Jag kommer varje vecka att tipsa om några guldkorn som du just nu kan se på Viasat Film.
  • Mix Megapol: Äntligen Morgon – Filmtipset
    Varje torsdagsmorgon får du intressanta film och DVD-tips av Hans Wiklund här på Mix Megapol vid 08:45.
  • SVT: Veckans brott
    Kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott.
  • TV4: Gladiatorerna
    Vältränade män och kvinnor utmanar varandra i tuffa och krävande grenar i kampen om mästartiteln. Koordinationsförmåga, styrka och kondition sätts på hårda prov. I varje gren möter utmanarna en eller flera gladiatorer, som gör allt för att sätta stopp för de tävlande.

Vi i Vasastan: Hans blandar kritik med kampsport

Vi känner honom som filmkritiker och han syns i både tv och hörs på radio. Många vet däremot inte mycket om hans brinnande träningsintresse. Det är med stolthet Hans Wiklund visar oss till sitt nyöppnade träningscenter i Vasastan.

Pressmeddelande 7 januari: Kom och träna på Hans Wiklunds SPA

Nu startar den nya terminen på Stockholm Pro Athletics (SPA), ett nytt fyscenter i Vastastan. Vårterminen bjuder på utökat schema och mer barnträning i braziliansk jiu-jitsu. Bakom SPA står Kenneth Hammarström, huvudtränare och grundare av Prana Jiu-jitsu, och Hans Wiklund, filmkritiker och TV-producent med ett brinnande intresse för träning.

Centrat som smygöppnade i höstas erbjuder både fysträning och braziliansk jiu-jitsu. Fysträningen på SPA är ett egenutvecklat koncept med rötter i styrkelyft och brottarfys med syfte att göra den som tränar starkare och mer uthållig.

– Vi har under många år tränat grenspecifikt för att bli starkare när vi brottas, säger Kenneth Hammarström. Efter många års studier och utövande av den här typen av träning känner vi att det är dags att erbjuda den till alla som är intresserade av att bli starka och ha roligt på vägen.

Fysträningen består av intervallträning i cirklar med hög och låg intensitet. Träningen utförs i grupp med skivstänger, kettlebells och egna kroppen som vikt. Det finns både korta lunchklasser på trettio minuter och längre pass med fokus på teknik. Alla kan vara med och träningen utförs på egen nivå.

– Jag kom till världens skönaste idrottsförening för ett par år sedan och har sedan dess både haft roligt och utvecklat mitt träningsintresse, säger Hans Wiklund, senior partner. Den glädje och gemenskap jag känner vill jag nu dela med fler. Genom Stockholm Pro Athletics erbjuder vi den bästa träningen till alla som vill.

SPA ligger på Surbrunnsgatan 32 i Stockholm och erbjuder runt 40 träningspass per vecka. Open gym erbjuds även till medlemmar. Varje fyspass rymmer från åtta till tolv personer. Det finns också möjlighet att skräddarsy träning; boka PT-pass, träning för företagsgrupper och fysträning för idrottslag.

På centrat finns även Prana Jiu-Jitsu som utövar braziliansk jiu-jitsu i Stockholm sedan tio år. Klubben består av Jiu-jitsu-utövare som håller hög internationell klass. Flertalet tävlar regelbundet i de större internationella tävlingarna såsom Mundial, Abu Dhabi Pro och Europeans. Det finns fortfarande lediga platser i nybörjarklasserna.

Läs mer på www.proathletics.se och www.facebook.com/proathletics.se.