Monstret är tillbaka!

Två starka RAW-lyftare, tillika frekventa BODY Radio-gäster: Freddi och Robin.

Hertigen av Malax, bänkpressguden, Freddi Smulter är tillbaka på BODY Radio med nya färska rekord i bagaget. Hör om träningen som gör att Freddi bollar med större vikter i hantelpress än vanliga dödliga gör i bänkpress!

Besök Freddis tränings-/tävlingsjournal och missa inte hans YouTube-konto. Hållpunkter i avsnitt 135 av BODY Radio:

  • 00:10:26 – Introduktion av veckans gäst
  • 00:11:09 – Samtal med Freddi Smulter
  • 00:54:20 – Eftersnack med värdarna

Direktlänk till showen som MP3-fil (om du har ont om bandbredd/använder mobilnät finns här en MP3-fil med halva ”tyngden”). Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

Du får en kvick översikt över alla våra tidigare avsnitt i denna länklista

BODY Radio presenteras av Gymgrossisten.com

I BODY 12/2012 förklarade Freddi hur man tränar för att bli världens starkaste bänkpressare! Blir du helårsprenumerant får du tillgång till tidigare digitala utgåvor utan extra kostnad.

Freddi har gästat programmet ett par gånger tidigare:

BODY Radio #33: Fredrik Smulter förgyller BODY Radio

Hertigen av Malax, bänkpressvärldsmästaren Freddi Smulter, tar denna vecka över BODY Radio. Det kanske inte kommer som en chock att det snackas en hel del bänkpress, men Freddi hinner också med att berätta om sin viktnedgång och problemen den ställt till med, om sitt första lyft som 14-åring och om hur det skiljer sig att träna när man har barn och jobbar skift.

BODY Radio #77: Världens bäste bänkare

Med lika delar sisu och talang har vår gamle favorit Freddi Smulter återigen tagit sig högst upp på tronen i bänkpressvärlden. Missa inte när monstret från Malax återvänder till BODY Radio för att berätta om den träning som gjort honom starkast av alla – med eller utan tröja!

I våras satte Freddi Smulter två finska rekord i +120 kg klassen. Andra försöket på 256 kg blev en höjning av hans tidigare rekord med 0,5 kg. I tredje lyftet valdes till slut 260,5 kg – vilket kom upp med 2-1 godkänt. I och med det höjde han då sitt inofficiella världsrekord i RAW-bänkpress med fem kilo.

I mitten av juli passade han på att höja det finska rekordet till 261 kg (3-0 godkänt). Vid samma tävling hade sedan han ett lätt försök på 264 kg, som dock blev underkänt (0-3) pga ”hävning” och rövlyft: