Översikt: Övnings- och träningsguider

Bild: Alex Danielsson. Ali Kazemi kan sin träning.

Styrketräning är ingen lätt grej. Det kräver mer ansträngning, engagemang och kunskap än man förmodligen tror.

BODYs uppgift är att ge dig all inspiration och kunskap du behöver för att lyckas med din träning. I denna artikel sammanställer vi några tränings- och illustrerade övningsguider som finns på svenska.

BODYs webbshop har både böcker (Effektiv Bodybuilding + Maximal Muskeltillväxt) samt Graneheims Träningsguide på PC CD-ROM att ta del av. Man kan med fördel också nyttja BODYs Träningsdagbok som då blir ett personligt facit över vad som är rätt och fel i sin träning.

Bild 325091 + Bild 325092 + Bild 325093
Starta en prenumeration på BODY Magazine nu, så utlovar vi att leverera inspiration i mängder. En prenumeration kostar inte mer än en burk protein, men räcker längre…

Bild 325094

Externa länkar

Fler tips på svenska webbplatser som har övningsbeskrivningar? Tipsa oss gärna på redax@body.se – eller använd det enkla webbformuläret här.

Några utvalda träningsartiklar på BODYs webbplats

10 snabba tips för inspiration
1. Erkänn, precisera och visualisera dina mål; 2. Tänk på att det första setet alltid är viktigast!; 3. Sluta inte förrän du absolut inte orkar mer; 4. Bygg upp ett personligt träningsprogram; 5. Hur lång tid med ett och samma träningsprogram?; 6. Prova intensifieringstekniker; 7. Våga vara explosiv!; 8. Satsa fyra månader på perfekt kost; 9. Kontrollera hur du ser ut; 10. Lär dig förstå vikten av rätt teknik/hård träning.Ett lyft i träningen
Jag träffar dagligen ungdomar som har samma frågor, samma undringar och samma förväntningar. Lika ofta som jag får dessa frågor förundras jag över vad dessa killar tror ska få deras kroppar att se ut som elitens.

Trots all den information som finns tillgänglig idag, vet dessa entusiaster lika lite som jag gjorde då jag började med bodybuilding för många år sedan. Här får du veta hur du kan träna smartare än hårt…Träna smart: Undvik överträning
Det finns många myter kring sporten bodybuilding. Överträning hör inte till dem! Detta är en verklig demon! Ett faktum är att det inte är den som tränar hårdast som blir bäst. Utan den som tränar smartast! Demonen överträning är som en kameleont. Den kommer krypande, utan att märkas. Och den som börjar ”satsa hårt”, vare sig det gäller amatör- eller proffsnivå, måste se upp!Morgondagens resultat avgörs idag
Att vara en kroppsbyggare eller styrketränande kan för den oinvigde tyckas vara samma sak. Men det är en väsentlig skillnad. Styrketräning behöver inte bedrivas utifrån tanken att skapa en proportionerlig fysik, vilket däremot kroppsbyggning alltid syftar till. För att öka optimalt i muskelstorlek/styrka proportionellt ställs krav på planering.Bli din egen kroppsskulptör!

Att känna efter före – Att träna på känsla
Mer än en gång har man sett nyfrälsta fitnessentusiaster lyfta hantlar och stänger som de aldrig blivit lyfta förr. Ett besinningslöst slitande endast uppfyllt av tanken på sommarens magruteflex. Man vet… När deras tremånaderskort gått ut kommer de med värkande knän och kroniska axelskador att lämna gymmet, troligtvis för att aldrig återvända.Här är en artikelserie kallad Träningsskolan, som publicerats i BODY (då B&K Sports Magazine) 1-8/2003:
Bild 325095

Bild 325096

Bild 325097

Bild 325098

Bild 325099

Bild 325100

Bild 325101