Bonuspass hams, glutes & abs på Wok, tankar & kaos!

Yes – bloggandet går lite knackigt. Har haft mycket annat som både har berikat dagarna men och fyllt dem med mycket funderingar och beslutsångest etc.. Mycket som har tagit min tid helt enkelt och när det kommer till prioriteringar så måste man först och främst tänka på sig själv – göra saker som gör att man mår bra och känner sig lycklig- det är då man kan vara lycklig med någon annan eller ha energi att lägga på andra. Så att vardagen funkar och att man ”orkar” att ta sig igenom den. Allt annat får ibland sättas på paus lite då. Sådana här perioder kommer och går och huvudsaken är att man är medveten om det och trots allt kan fortsätta sin vardag och sina rutiner. Ibland varar de 3 dagar- för vissa ibland flera veckor eller till och med månader. Men hur mycket man än grubblar och vänder på saker ibland, så kommer man ändå inte fram till mer vettigt – man tappar bara änmer energi. Mycket löser sig faktiskt med tiden. Man gör vad man kan och sen är det upp till tiden att utvisa.

Och när flera pusselbitar i livet är lite i kaos – vad är då inte bättre än att vardagsrutiner och sina personliga rutiner faktiskt inte är det ? Det skapar trots allt någon ro i själen. Promenader (och då speciellt morgonrundan) samt träningen är ju exempelvis något som är vardag, rutiner och heligt för mig. Något jag tycker om och finner ro i och efter genom att utöva. inte för inget som jag brukar säga ”the gym is my sanctuary, the workout my drug”. Det är verkligen jag och träning i nöd och lust – året om. Hade jag slutat med det för att jag hade mycket annat att tänka på, då hade vardagen antagligen blivit så mycket jobbigare. Så det är väldigt viktigt för mig – att alltid hålla på rutinerna och på det jag kan göra som jag tycker om – för det är iaf något jag oftast kan kontrollera och det är saker som får mig att känna mig tillfreds, även om andra saker är kaos.

Är det kaos på träningsfronten ? Ja då får jag hitta andra bitar i livet- andra rutiner och saker jag gör om dagarna eller kan börja göra för att finna samma känsla. Som att man exempelvis alltid tar som vana att göra sig iordning varje morgon om man så ska ut eller inte – bara för att det får en att känna sig lite bättre och tillfreds med något. etc – ja ni fattar nog poängen. Att både ha rutiner och hitta sätt att sysselsätta sig på. Lätt att man fastnar i onda hjul och så känns allting värre och värre och det är så folk hamnar i fosterställning i sängen till slut och inte ens orkar ta sig upp.

Sen är det så- man har egentligen rätt mycket att glädjas åt och livet är alltid upp och ner periodvis – ibland är det lite att bara ”go with the flow” och hålla positivt tankesätt, vilket är guld 🙂 !

Nåväl, för i övrigt mår jag ju faktiskt bra – inga krämpor eller dylikt ! Hade en mysig jul i Ludvika med familjen och har tränat på gottigt på all julmat! Formen ser mycket bättre ut idag (såhär efter vätskerebounden) än innan jul – tror det behövdes en rejäl påfyllning för att ladda på batterierna!

Nedan följer gårdagens bonuspass. Annars önskar jag er några bra sista dagar på år 2014!

Puss och kram
A

bonuspass.jpg

Det var tungt igår. Däremot avslutade jag vissa reps med lite queezande och pumpande. väldigt basic – få övningar och mer matande. Och det känns idag. Dessa bonuspass varieras varje vecka. mitt benpass i veckan var lite av en annan variant så därför tyckte jag detta upplägg kompletterade bra. Och ja mage – det är alltid bra att slänga in lite då och då /hur tråkigt jag än tycker att det är). Vad som är viktigt för mig och som jag märkt på diet är hur man ibland "missar" delar av muskeln- man tror att man har prickat den "överallt" men ibland behövs variation just i syfte att träffa muskeln ur olika vinklar så du får en optimal utveckling på hela muskeln. Så det jobbar jag mycket med nu, där jag sett att vissa muskelgrupper har avsaknat lite volym mer mot vissa delar.
antonia shade.jpg
10872296_10152967017432387_1424909592_n.jpg

Lever som sagt på wok ! Något så underbart serverat med ris, som får verka energi till och recovery efter passen!

Gillar att ha i någon sorts olja , sesam är gott. Vitlök, oystersauce, fishsauce, sesamfrön, lite buljong, liten skvätt vatten- bra bas 🙂 och så massa grönsaker såklart och chicken! Brukar köpa de frysta wokmixarna som finns! Supergott.