5 goda & variationsrika rätter på kött, lax & grönsaker!

I grunden förespråkar jag en kost av bra med kolhydrater innefattande havre, ris, potatis, pasta etc.. ja vad man nu gillar för källor! (förutom det protein och fett man äter) Vissa måltider beroende på dag och tid håller jag ibland lägre på den fronten även när jag inte är på tävlingsdiet, dels för jag redan ligger högt på kolisar resten av dagen, dels för jag kan äta så mycket grönsaker jag vill ? ;P jag är ju en volymätarmänniska haha.. Ja och så kan jag dra ner på de kalorierna men dra upp det med lite mera fett i måltiden, vilket är gott ibland då jag annars äter rätt fettsnålt.

Här kommer iallafall några godingar från den senaste månaden som någon själ kanske finner inspiration i och såklart är det bara att slänga på lite ris eller dylikt om det är en sådan måltid 🙂 (Endast fantasin som sätter gränserna som jag brukar säga 😉 Eftersom jag inte är på någon tävlingsdiet så är det inga konstigheter att jag använder lite smör när jag steker och lagar mat för att jag tycker det ger det lilla extra och blir pricken över iet smakmässigt (finns ju inget godare än smörstekta grönsaker med salt och peppar liksom .. ) Kan ju bytas ut mot olja om man föredrar det istället eller något annat ”smalare” alternativ om man nu är på en diet. Men samtidigt är det så synd i dessa rätter .. 😉 Tanken är ju att de är mina lite mer smarriga LessCarbsHigherFat-måltider!

Likaså att variera tillagningssätt är ett tips – ibland steka köttet, ibland marinerad i folie i ugnen – same same but much different! Kött/fisk i folie är för i övrigt en av mina favoriter alla dagar!. Dessutom blir spadet gott att göra en sås på till!

Smaklig måltid!

Puss & Kram
A

10928709_10153028933442387_1896555709_n.jpg

En goding som ätes ofta – medium rare stek (marinerad i liquid smoke och kryddad med steakhousepepper), med (förkokta) stekta grönsaker, antingen i panna eller ugn. Ringlar på lite olja eller smör (ger en godare smak enligt mig) och ibland vitlök, rosmarin, timjan eller andra kryddor, salt & peppar. Till det älskar jag Knorrs rödvinssås som bara blandas upp snabbt med vatten så brukar ta en liten portion i mikran! Perfect and easy dinner 😉
10937864_10153028933202387_213373168_n.jpg

Ugnsstekt fläskfilé i folie, marinerad med grön pesto, salt & peppar serverat med lite champinjoner med persilja (ev vitlök), värmda kokta sparris, samt stekta gröna bönor. Samtliga av Grönsakerna är stekta i lite smör, ger enligt mig godaste smaken och vore synd att utesluta såvida man inte är på en tävlingsdiet 😉 Till det en pepparsås, som kan göras på smalare mejerialternativ! kött i folie behåller saftigheten och smakerna så mycket bättre! Ni måste prova 🙂 Vi sparade dessutom "spadet" från folien och hällde över filén efter uppskärning, som bonussås 🙂
10913713_10153028933132387_1656075787_n (1).jpg

Såklart ska woken in här! Denna gjort med kycklingfärs och diverse grönsaker – lök, morötter, gröna bönor, andra bönor, purjolök, gröna bönor, skivad kastanje, minimajs, bambusskott etc – finns superba wokblandningar att köpa i diverse livsmedelsbutiker! Tillsätter vitlök, sesamfrön , oystersauce, fishsauce, ibland lite buljong, kanske soja och litelite sötningsströ för att få fram smakerna! Alltid en favorit som jag varierar från gång till gång! Kan serveras så eller med ris om man nu vill tillägga det.
10927924_10153028933237387_1585137714_n.jpg

Stekt laxfilebitar i en citron- och vitlökssås (milda mat 4%, lite buljong, pressad citron, salt, citronpeppar, pressad vitlök) serverat med förkokta stekta grönsaker i lite smör, salt och peppar! Supergott!
10846914_10153028933337387_1353410163_n.jpg

En annan laxfavorit som görs alltför sällan! Fylld lax i folie (morötter, purjolök, citron, salt, peppar) Serverat med en citron och dillsås samt ugnsstekta grönsaker som purjolök, morötter, paprika, lök, palsternacka etc. kryddat med rosmarin, salt och peppar samt lite smör/olja.