Superbra pass! Bänk & Böj

15 Januari 2013

Jag visste om att detta passet skulle vara ett av de viktigare. Vikterna skulle vara höga, och passet skulle slås ihop pga att jag inte körde knäböj på månaden (galalägret var ju då, uppdatering om idrottsgalan kommer ikväll!). Efter en 3.5 h bilresa från sthlm – med huvudvärk på de så såg var jag ju inte 100% taggad inför passet.

Började med knäböj: 210×5, 2x5x245 !!!! Alla reps var djupa! och fina! Förra veckan så hade jag tydligen lite problem – enligt stolpen – men idag tyckte han att alla såg bra ut!

Resonemanget innan bänkpressen – cirka 57 veckor sedan klarade jag för första gången 180×3 i bänkpress. Det hade varit en jobbig mental spärr för min del. Vikten var då cirka 125-126. OM jag skulle klara 180×3 – så betyder det att jag har gått ner 14 kg och inte tappat styrka.

Under passet så resonerade jag även såhär: Klarar jag 3 reps, så stannar jag och satsar på 4 nästa vecka.

Bänkpress: 180×4 !!!!!! Fan så bra!!!
Efter 3 lätta repetitioner, så tänker jag 2 saker samtidigt – nu jävlar kör jag en till, samtidigt som jag tänker (nej jag sa ju vänta tills nästa vecka), men sen så körde jag bara på. Blev ju bra. Skulle köra en trea efter det, men jag fick stången för snabbt mot halsen på 3e, och bommade (en teknisk miss bara).

Nästa vecka hoppas jag att jag kan börja träna som vanligt, och köra fler komplement osv osv.

Missa inte uppdateringen som kommer snart angående idrottsgalan!