Matresa till Västervik -> PLIVIT TRADE!

Vilken långdag det har varit idag!
Jag och Lejla åkte mot Västervik för att jag skulle hämta mat och så skulle vi shoppa lite (hitta en klänning till henne till min examen på fredag)

För den matintresserade – läst allt noggrant! ☺

Dagens primära mål var att ta sig till Västervik och Plivit Trade för att hämta MAAAT! Mest den maten jag använder hela tiden, kommer lista varorna längre ner. Maten är ”Anki godkänd”. ☺

Plivit Trade är alltså en livsmedelsgrossist som importerar varor från hela Balkan ut till hela Skandinavien. Jag har haft dem som huvudsponsorer sedan år 2008 och kan stolt berätta att det är ett av de mest imponerande företag jag har varit i kontakt med, om jag ser på företaget objektivt med ”ekonomögon” dvs. Förklarar lite snabbt varför:

De började Som en liten ”invandrar-matbutik” i Västervik efter att de flydde hit från Kriget, som jag själv. De fortsatte med det de gjorde i Bosnien, nämligen att sälja livsmedel, men nu till alla personer från Balkan som flytt hit. Med åren började Svenskarna förstå att maten är otroligt god och det kanske är därför de säljer ETT TON VEGETA OM DAGEN BLAND ANNAT! Idag omsätter Plivit Trade cirka 200 miljoner kr, de är 20 anställda cirka, enkel matematik säger 10 miljoner per anställd, vilket imponerar på vilken ekonom som helst. ☺ Ett bra mått annars är 1,5 miljon per anställd…. Ja, nu går jag inte in på några fler nyckeltal.

Hur eller hur, så hittar ni deras butiker främst i Willys och City Gross, med även Ica affärer. Lista över de varor jag alltid använt och som uppskattas av alla som smakat:

Cevape/cevapcice – Stora hitten för hela Eksjö sommaren 2011, sålde som F*N. bosniska nötköttsbiffar. – Bäst grillade.

Vegeta – allkrydda, som jag har i allt mat mer eller mindre

Ajvar (sås gjord på grönsaker). God.

Kyckling bröstfilé – EJ VATTENFYLLD! ☺ Ja, säger en hel del bara det. Mycket god kyckling, älskar ju grejen med att den inte tappar 40% vatten efter tillagning.

Fant (Krydda till cevape), när jag gör mina egna biffar/cevape så jag kan få dem nästan lika goda, bäst är ju såklart med Odensjös nötnött (ja där fick jag till det va!). Det är ju inte smygreklam – utan bara sanning…

Sedan blev det en hel del mixat inför min examensmiddag på lördag. En massa kakor och fika… Ja alla möjliga sorter.
Även Läsken Cockta! En mycket unik läskdryck. 95% av alla som smakade sommaren 2011 när jag sålde det en hel sommar, älskade drycken, ”Fråga Eksjö”! .

Tack så mycket Plivit Trade!
För att läsa mer om maten, besök gärna hemsidan, HÄR

Påväg hem stannade vi till hos mamma och Simba för att äta och lämna av lite grejer! Simba har blivit så duktig och tyr sig mycket till mamma som fått bra ordning på honom, kul!

Skärmavbild 2013-05-28 kl. 22.41.21.png

Skylten in till en del av Hamnen i Västervik där alla varor kommer in från Balkan!
Skärmavbild 2013-05-28 kl. 22.42.04.png

Vi lastar in alla varor 🙂
Skärmavbild 2013-05-28 kl. 22.42.21.png

Jag och en av Ägarna, Amir!
Skärmavbild 2013-05-28 kl. 22.42.37.png

Två sockerbitar hemma hos mamma.
Skärmavbild 2013-05-28 kl. 22.42.46.png

En del av varorna, Bland annat en hink med Vegeta på 5 kg!
Skärmavbild 2013-05-28 kl. 22.43.04.png

Frysen hemma som fyllts upp lite inför sommaren. De två lådorna motsvarar 20 kg Cevape! Fick även med mig 10 kg kyckling.
Skärmavbild 2013-05-28 kl. 22.43.13.png

Så Ser kycklingen ut 🙂