Fettmätning

Det är sällan jag räknar kalorier när jag dietar själv, & långt ifrån alltid när jag lägger upp dieter/kostupplägg åt andra heller (även om jag alltid har koll på totalen/dag).
Jag anser det viktigare att veta hur mycket av varje näringsämne man ska äta & när man ska äta det ena el det andra. Tajmingen säger jag bara, den är för mig VIKTIG! Likaså att verkligen få i sig det man behöver.
På det här sättet lär man sig att se med ögat hur mkt & av vad man ska äta, vilket underlättar en fortsatt god kosthållning el om man någonting ska göra om en diet.
Detta synsätt kanske främst gäller folk som ska göra en livsstilsförändring med sin kost. Vem orkar räkna kalorier hela livet, så fort du ska stoppa ngt i munnen? Nej, lär dig hur du ska äta på dygnet & av vad. Lär dig näringsämnenas betydelse för kroppen & det viktigaste: lär känna din kropp!
När du gör en medveten förändring så lyssna på din kropps signaler & se hur den reagerar på det du gör/äter.
Jag har dietat många ggr, i många år & vet nu hur jag ska agera för att få de resultat jag önskar. Jag tar alltid en dag i taget, kanske tom varje timme för sig & styr därefter både kost, träning & vila efter dagsformen. Detta görs i stort sett omedvetet, ”det sitter i ryggraden”. Men på ngt sätt är jag samtidigt fullständigt medveten om varje val jag gör & hur det kommer påverka min kropp.

En annan sak som jag inte varit så ”duktig” med under alla mina dieter är att göra fett-/kroppssammansättningsmätningar på mig själv. Detta beror helt enkelt på att jag inte haft ngn i min närhet som kunnat göra tillförlitliga sådana. & att göra på mig själv funkar ju lixom inte så bra…
Men nu, när jag ändå dietar, så har jag fått hjälp med mätningar av Arne Lundell som gör 11-punktsmätning med caliper.:)
Så nu ska det mätas ca varannan vecka.;)

Idag gjordes första mätningen, borde gjort den för länge sen men bättre sent än aldrig, & resultatet visade på en fett%-siffra på 7.94% vilket motsvarar idag 4,58kg fett.
De ställen där det sitter lite mer fett just nu är triceps, lår & ländrygg (typiska områden där det normalt släpper sist).
Nästa mätning görs om ca 2v.

I stick to My plan…;)

bild.JPG