Sista tiden fram till EM…mat, träning, återhämtning…

Nu är det exakt 2 veckor kvar tills jag står på scenen på EM i Santa Susanna, Spanien.
Drygt 4 veckor av dieten har gått & mycket har hänt med kroppen. Jag känner den ganska väl nu efter 7 års tävlande & dietande, & jag vet hur den ska skötas/pressas beroende på mål & tiden dit. Men aldrig förut har jag behövt gå på en så här kort diet till en så stor utmaning som ett EM innebär. Många kanske tycker man är galen som hoppar på detta bara 5 1/2 vecka innan tävling. Men jag älskar utmaningar, can’t help it!:)

För varje ny diet el annan form av utmaning, som exempelvis gladiatorerna, så lär jag mig något nytt om mig själv, min kropp & mitt psyke. Detta har jag inte bara personlig nytta av, utan även stor nytta av i mitt yrke då jag hjälper andra att nå sina mål. Så en del av alla mina ”små projekt” ser jag som givande erfarenheter & ”utbildningar” i mitt yrkesliv.:)

Hur nu detta EM kommer gå återstår att se. Jag kommer göra allt i min makt för att komma så bära min WC-form som möjligt & sen får tiden utvisa om jag hinner.
Sen ligger allt i domarnas händer, då kan man inget mer göra än sitt bästa där på scen…
Mitt mål med den här tävlingen är att kliva av scenen lika nöjd med min form & prestation som jag varit de senaste två tävlingarna jag gjort (WC & SM).

image-1.jpeg

Dieten hittills har sett ut som mina tidigare förutom att jag lagt till ytterligare cardio.
Nu tar jag ett steg ytterligare de sista dagarna innan jag åker & detta kommer jag göra genom att även tighta till kosten ngt.
Jag har alltid haft förmånen att kunna äta mycket & ganska fritt under diet. Egentligen kan jag väl fortsätta på samma bana nu också fram till avfärd då kroppen hittills svarat som jag önskat. Men jag vill hellre känna att jag är i stort sett klar när jag sätter mig på flyget till Spanien än att behöva laborera med tömning/laddning etc. Nu är det ju inte säkert att jag hinner dit, men jag gasat därför på nu lite extra & hoppas det räcker. Normalt behöver jag inte latja med vatten, salter & en massa kolisladdningar inför tävling då jag brukar se till att vara klar ngn vecka innan start. Men nu är tiden knapp & jag kan tyvärr inte vara så säker på att jag var den turen även denna gång.

Min kost kommer därför se ut ungefär så här iaf en vecka framåt nu:

– riskakor, ägg el kyckling, avokado, BCAA, Omega-3, vit/min, Tribulus, magnesium, extra D- & B-vit
– äggvita el fisk + grönsaker
– fisk, potatis, wasabi + soja, grönsaker, omega-3
– riskakor, äggvita, avokado, BCAA
– kyckling, grönsaker, omega-3, ZMA, vit/min, Tribulus
– äggvita el proteinpulver

L-karnitin läggs in innan träning/cardio samt ev. extra BCAA kring träningen.

Vaknar alltid & äter 1gång/natt (sitter i sen Gladiatorperioden) & då ngn form av proteinkälla.

Som ni ser, mycket REN mat nu.:)

Träningen består av 1 Styrkepass/dag + 2 cardiopass/dag (1 lite längre & 1 kortare, cykel).

Känns bra so far.;)

bild.PNG

Det var en liten update, nu krigar jag vidare!:)