6-pack till sommaren… -Ja tack!

Har inte tyckt magpassen varit roliga till för ca 1 år sen. Det gäller att hitta övningar som känns utmanande och inspirerande! Att ligga och pumpa crunches i oändlighet blir nog vem som helst trött på…

I alla fall, dessa övningar är mina absoluta favoritmagövningar och som verkligen gett mig resultat och förändrat utseendet på min mage!!

Yttre magmuskulaturen, lite tyngre övningar

Bild 400211
Dragonflags – strävar efter att ha en rak linje från höften, knäna och tårna. Sänker benen så långt ner jag orkar hålla emot och hålla en rak linje, sen går jag upp till startläget igen och håller emot, dvs jag jobbar enabart med att hålla emot.
Bild 400572
Hängande benlyft i räcke med så raka ben det går, tårna till stången. Känn att det är magen som jobbar, dvs gunga inte upp dem utan var så stilla det går när du börjar lyfta benen upp mot stången. Om det känns för tungt, börja med böjda ben och gå halvvägs upp.

Bild 400570
Bild 400571
Brutalbänken – benen i 90 graders vinkel, hänger jag ner med överkroppen så skuldrorna nuddar bänken, då vänder jag och går så högt upp jag kommer.

Bild 400376
Sittande benlyft på golvet – jag sitter med raka ben placerar händerna i höjd med knäna och trycker upp benen ca 10 cm från golvet. Här försöker jag "pumpa" magen.

Stabiliserande/inre magövningar

Bild 400212

Eftersom jag haft en hel del problem med korsryggen har jag fått tips av sjukgymnaster att träna upp bålen, de inre, djupa, stabiliserande magmusklerna. De är inte alltid så roliga men ack så nödvändiga. Om jag slarvar med dessa magövningar kommer ofta ryggproblemen tillbaka.

Övningar som jag kör då är t.ex
Plankan, med eller utan pilatesboll
Höftlyft med fötterna i golvet, fokus på att hålla höften parallell med golvet