Turkish get up, ryck, KB-swingar & pistoler….

Sprang till gymet i dag efter att ha varit på Crossfit SM och tittat på massa duktiga atleter!! Kan ju inte bli annat än sugen på att testa allt roligt de fick göra på sina olika deltävlingar.

Började dagens pass med att oplanerat kasta mig in på en boxklass 75 min och shit va roligt det var!!! Körde mycket boxklasser tidigare, både själv och ledde för några år sedan, men nu var det ett tag sedan….
Boxpass innehåller så mycket; kondition, styrka, koordination, smidighet och är samtidigt himla kul!!! Weeeiii!!! Mycket energi!!!

Turkish get up 16 kg
Efter passet ville jag ju självklart testa på bl.a turkish get up, pistols, ryck, och KB swingar...
Så jag började med att testa en turkish get up på 12 kg sen 14 och sist 16 kg men då orkade jag inte genomföra det på vänster arm. Tjejerna idag körde på sjuka 24 kg!!!! Coolt!!!

Pistols
Ville ju självklart även testa de berömda "pistolerna" och gjorde några på golvet… gick helt ok på höger ben, men på vänster var det tufft att komma upp och hålla balansen. Måste övas 🙂

KB swingar 16 kg
Efter det testade jag några KB swingar med en 16 kg:s KB, för att se om jag hade tekniken att få upp den så pass högt att öronen syntes från sidan. Enligt Peter gjorde dem det, så jag litar på honom… :)) Även här körde tjejerna på 24 kg!!! Sjukt…. Jag vill oxå!!

Ryck 40 kg
Efter det började jag mjuka upp axlarna med en pinne och började försiktigt att mjuka med en 10 kg:s stång. Har aldrig gjort ryck tidigare men var ju bara tvungen att testa!!! Och jag antar att det finna en hel del att hämta teknikmässigt….

Hur som helst efter 10 kg:s uppvärmningen tog jag en "riktig" stång dvs 20 kg och testade att rycka (på det sättet som jag tror är riktigt efter att studerat lite tekniker i helgen…..) Som sagt finns ju en del att lära sig här….

Ökade till 25kg sen till 30 kg, 35 kg och fick efter ett antal försök upp 40 kg 🙂 Wihoooo!!
Tjejerna idag körde på 40 kg och dessutom 16 st x 2 rundor!!!! Impresive!!

Detta kommer jag definitivt att öva på mer, sjukt roligt!!! 😀 Och vem vet kanske blir det Crossfit 2012….

Trevlig söndagskväll önskar jag er alla!!