Diciplin för frestelser

Med få dagar kvar och att ha gjort ett antal veckor på diet med fullt fokus och att ha gett allt till 110% varje pass känns det i både kropp och huvud! På diet gäller det verkligen att hålla fokus på målet hela tiden, att se saker ut en positiv vinkel för att inte tappa motivation och fokus på det som man har framför sig. Att forma kroppen genom en tävlingdiet är en viss påfrestning, men det är just det som är charmen. Alla är olika och behöver träna och äta olika beroende på hur din kropp ser ut men en sak är säker och det är att alla kämpar för att komma i mål. Jag får otroligt många frågor just kring att det måste vara en sådan otroligt vilja bakom att inte göra en tävling just för att få äta, få unna sig saker och orka göra samma sak dag ut och dag in i så många veckor. Väldigt många undrar men även beundras över fokuset och den disciplin som krävs. Skillnaden för mig är att mitt mål, min vilja och passion är så otroligt stort och jag enbart gör detta för att bevisa för mig själv vad jag klarar. Att kunna utvecklas som person både fysiskt och psyskiskt och har jag bestämt mig för något så skulle jag aldrig någonsin ”fuska” på vägen genom att äta något jag inte bör, eller göra något som motverkar min utveckling. Det handlar inte om att jag inte får, eftersom jag enbart gör det för mig själv så får jag i så fall äta precis hur mycket jag vill, utan det handlar om att inte tappa fokuset på det jag vill mest.

Allt sitter i inställningen och jag vet att jag kommer att kunna äta annat, träna lite annorlunda senare och kunna prioritera vissa saker på andra vis än i dagsläget. Men just nu är det fullt fokus på målet och då gäller det att sikta högt. Vissa saker som man kan sakna men vill jag komma dit jag drömmer om så finns det tyvärr ingen möjlighet eller utrymme för just det just för den stunden. Vad som man vill allra mest, eller vad man vill allra mest för stunden? För många är det just där som fokuset målet tappas och innan man hinner tänka efter så har man gjort något som man sedan ångrar.

2015824121008701157461_sbig.jpg

I fredags bakade jag en riktig underbaring till födelsedagstårta. En Oreo-cheesecake med seg chokladtopping till kalaset. Att stå och baka och känna lukten, kolla på tårtan och istället ta mina äggvitor. Men jag vet också att äggvitorna gynnar mig och hjälper mig mot målet, vilket inte tårtan gör. Vill man något riktigt mycket så kommer du även att komma dit, även om det krävs att man får välja bort vissa saker. För min del är jag så glad ändå, och jag vet att det jag gör kommer öppna nya möjligheter för mig. Hade det inte heller varit en utmaning så hade jag heller inte älskat det så mycket. Att om 19 dagar kunna stå på scenen, i mitt livs bästa form och kunna känna att jag gjorde!

Keeping my eyes on the prize. Det är då du kommer att lyckas. Tro på dig själv!

201582411361690201157461_sbig.jpg

Min fina födelsedagstårta!
201582411365011157461_sbig.jpg

Kramar från Jenny