Hitta det som motiverar DIG

Många frågar mig ofta var jag får motivation ifrån och hur jag har viljan att köra som jag gör. Som jag många gånger tidigare beskrivit så är alla olika och alla har olika sätt att motivera sig till att träna, äta bra och jobba för sina mål och visioner. I slutändan spelar egentligen inte anledningar någon som helst roll, utan huvudsaken ATT vi har något som motiverar oss och leder till en förändring. Min största motivation i dagsläget är egentligen mig själv just nu, att jag genom att titta tillbaka sedan jag började träna kan se enorma förändringar både fysiskt men även psykiskt. Genom att se att jag hela tiden varje dag blir lite bättre sporrar mig enormt mycket till att ge allt varje dag och köra lite, lite hårdare än jag tidigare gjort för att utvecklas. Har man däremot svårt att komma igång med träningen, eller inte har någon motivation till att varken träna eller äta bättre tänkte jag därför dela med mig av några tips som man kan använda.

* Sätt upp rimliga mål och delmål. Är du en person som behöver mål och utmaningar för att komma igång är det perfekt att skriva ner sina mål, och därefter spalta ner dem i delmål. Var däremot nu ärlig mot dig själv och sätt upp mål som är rimliga. Att gå upp eller ner 10 kilo på 1 vecka är inte direkt rimligt, men att istället sätta upp 1 kilo i veckan på 10 veckor, då är målen rimliga och man kan även se sig själv lyckas. Resultat ger även det motivation i sig och ökar glädjen till att fortsätta.

* Gör det du tycker är kul. Alla människor trivs inte i gymmet. Vissa hatar att konditionsträning, vissa älskar det. Hitta den träningsformen som du tycker om, för tycker du inte om det du gör kommer det inte heller bli hållbart i längden och efter ett tag motivationen absolut brista.

*Träna tillsammans. Hitta någon att träna tillsammans och ni blir två om varandras utveckling. Om det är en kompis, kärleken eller kanske mamma eller pappa så är det lättare att komma iväg och man är två och bestämmer sig för att träffas. Glädjas och motivera varandra, delad glädje är dubbel glädje. <3

* Titta på bilder, videos, bloggar mm. Hitta personer och profiler som kan motivera dig glädjande till en förändring. Se klipp, kolla på bilder och motiveras av personer. Alla har någon gång börjat och ingen föddes med en superkropp.

* Sätt upp en målbild. Visualisera och måla upp en bild av dig själv där du har klarat ditt mål. När du har klarat din utmaning och är en erfarenhet och personlig seger rikare. Genom att hela tiden bara se målet och ta vägen dit som den kommer, gör att du inte tappar fokuset och hela tiden påminns om vart du är påväg.

* Fråga dig varför. Ifrågasätt när motivationen tryter varför du önskar och drömmer om dina mål. Om du där även vet vad som behövs göras för att komma dit blir även motivationen till att komma iväg till träningen eller planera kosten även så mycket lättare.

* Omringa dig av positiva människor. Var med dem människor som sprider positiv energi, som ger dig glädje och ger peppar dig till att lyckas. De som stöttar dig och hjälper dig i din utveckling och inte tvärt om. Positivitet smittar av sig.

* Planera din träning. Glöm inte bort dig själv och lägg fokus vid din egentid och din tid för att kunna komma iväg till träningen. Har du även svårt få till tiden och har t.ex. mycket med jobb eller skola bör du istället se träningen som en investering långsiktigt. Du mår bättre och du presterar även bättre resten av dygnets timmar om du tänker på din kropp och hälsa.

* TRO PÅ DIG SJÄLV! viktigast av allt är att du tror på dig själv och litar på att du kan lyckas. Genom att inte tvivla på att alla kan göra en förändring så länge man vill tillräckligt mycket är inget för sent. Det är bara du själv som sätter gränser och väljer vad du vill uppnå. Många kunniga människor finns att ta hjälp av, men i första hand handlar det om dig själv. Viljan att förändra. Tyvärr finns det ingen hiss till framgång, utan vi måste alla ta trapporna.

20159171416473411157461_sbig.jpg
201591714165814201157461_sbig.jpg
201591714164692501157461_sbig.jpg

STYRKEKRAMAR FRÅN JENNY