Fitness Five Kvalet i Umeå, klart!

Idag var det städerna Umeå och Kristanstad som startade kvalen inför finalen den 2 juli i Åhus. I Umeå hade vi 2 tjejer och 15 killar som kvalade om finalplatserna. Nästa kval är den 2 juni i Södertälje(2 kval), 11 juni i Karlskrona och den 18 juni i Göteborg(2 kval).

Det är 7 kval där vinnarna går vidare direkt till finalen och dem 4 bästa resultaten i alla deltävlingarna. 2010 årsvinnare + ett Wildcard är redan i finalen.

Jag vägde in på 70.8 vilket var betydligt mindre än vad jag räknat med, 72.4 var mitt mål.

Här är en snabb resumé från dagens kval:

Bänkpress – 29 reps

Fick köra på 70 kilo och det kändes riktigt lätt upp till 25reps sen kom mjölksyran men lyckades göra 31reps och fick 2 bortdömda. Victor Paju delade denna grenseger med mig.

Bicepscurl – 23 reps

35 kilo och tror jag inte fick någon bortdömd och 24 var nära men tiden gick precis ut, grenseger här, en mer än Marcus Eckerskog och André "Biceps" Lindström.

Benböj – 22 reps

Fick kramp 15 minuter innan och var riktigt nära på att hoppa över denna gren då det aldrig ville släppa. Cyklade lite och drack ett glas saltvatten och 5 minuter innan så vågade jag testa lite böj och det kändes mycket bättre. Fick köra på 105kg och hade ett bra tempo och lyckades göra 23 reps och fick en bortdömd. Delad grenseger med Claes Nyström.

Chins – 29 reps

Här trodde jag att det skulle gå toklätt men även här kom mjölksyran vid 25reps och tror jag gjorde 31reps men fick 2 bortdömda. Delade grensegern med Erik Lundegård som kan bli riktigt farlig om han fortsätter att öka som han gjort senaste tiden!

Dips – 48 reps

Fick gå ut sist här då jag hade en ledning med 9 reps mot Marcus Eckerskog och kände nästan att det var klart innan denna gren. Då gör killen 55 reps och jag är tvungen att göra 46 reps!!! Första 30 kändes riktigt lätt men började känna mjölksyra vid 37-38 och blev riktigt orolig…sista 4 repsen var på ren vilja och lyckades ändå göra 48 reps och vinst med 2 repetitioner mot Marcus, 151 reps på mig och149 reps på Marcus!

Här har ni alla som kvalade i Umeå

Bild 401002