Ledare: Ett ögonblick! Gott nytt träningsår!

Januari och februari är de månader då det trillar in flest nybörjare genom dörrarna på landets cirka 1000 gym. Det är ju dags att infria alla löften om att komma i form!

Viljan att hålla det mer eller mindre genomtänkta löftet ställs mot den lilla djävulen som sitter där bakom örat och frestar med annat.

Det gäller verkligen för den enskilde individen att vara motiverad och målmedveten, för att kanske redan till sommaren kunna se frukterna av timmarna på gymmet.

Varje gymägare och gymtränare med självaktning måste under dessa två hektiska månader se en extra utmaning i varje individ. En utmaning att accentuera och konkretisera deras egna målsättningar. Många vet knappast varför de hamnat på gymmet – mer än att de har hört att det skall vara bra för kroppen att styrketräna lite. Och ännu färre vet hur de skall bära sig åt i denna helt nya värld med dragmaskiner, vadpressar, datoriserade cyklar och hantlar. Jag tycker att alla vi som tränar på gym måste hjälpas åt! Varför inte ägna några minuter i slutet av träningspasset att hjälpa några nybörjare med träningsråd?

Detta kanske betyder att han eller hon känner sig mer välkommen och snabbare känner sig som ”hemma”. Gymmet kommer att få fler medlemmar – vilket inte bara är trevligt för gymägaren, utan även borgar för att gymmet överlever och det kanske kan komma in en och annan ny träningsmaskin framöver.

Vi på B&K Sports Magazine lovar i alla fall att göra vårt bästa för att entusiasmera både nybörjare och er som varit med ett tag. Ett steg i vår strävan att sprida B&K Sports Magazine till flera, är satsningen på den mest omfattande marknadsföringskampanjen i tidningens historia.

Alla gym och fritidsanläggningar i Sverige som vill hjälpa till, kan på ett mycket enkelt sätt göra detta, genom att rekvirera vårt läckra prenumerationsställ!

Och som tack får du annonsera helt gratis i B&K.

Om du inte redan fått vårt ställ – ring oss, så får du veta mer.

I detta nummer skrivs en hel del om dopning (se presspytt).

Detta (eviga) problem prioriteras olika högt inom de 132 medlemsnationerna i IFBB. Tyskland är det land som tagit hårdast tag mot dopning inom elitleden. Numera låter man inte nöja sig med vanliga dopingtester på sina tävlingar, utan diskvalificerar direkt de som har ”tydliga tecken” på dopning (typ bitch-tits, kraftig acne etc). Helt klart är att 1992 kommer att bli ett avgörande år för om vår sport skall ges förutsättningar att fortsätta växa!

Svenska Bodybuildingförbundet, SBBF, har ett stort ansvar i dopningsfrågan. Och just nu håller SBBF på att bilda en medicinsk kommitté, som bland annat skall ta itu med problemet att snabbt få fram svar på dopingtester.

Till sist: Låt 1992 bli året då du tar avstånd från dopning, då du tränar hårdare än någonsin och då du började äta bra mat! Resultaten kommer snabbare än du tror!