GT-guldet: Tungt idrottspris för tyngdlyftare

Tyngdlyftarna i Visby Atletklubb får Gotlands Tidningars guldmedalj för årets främsta idrottsprestation på Gotland 2006. Visby Atletklubb har under 2006 tagit SM-guld både i lag och individuellt och fjortonåriga Caritha Hansson har vunnit svenska mästerskap för juniorer, ungdomar och för seniorer.

Motiveringen till 2006 års GT-guld

Efter att ha radat upp framgångar under året – såväl inom som utanför Sveriges gränser, bland både seniorer och juniorer, på herr- och på damsidan, med personliga rekord, klubbrekord och svenska rekord – kröntes säsongen i december med ett efterlängtat SM-guld i lag för seniorer, detta efter ett rafflande avgörande i sista rycket.

För denna prestation går GT-guldet 2006 till Visby Atletklubb.

Juryn: Lars Sjöholm, Barbro Wettersten och Anita Gandå från Gotlands idrottsförbund, samt Joakim Ulfvebrand och Christer Nilsson från Gotlands Tidningar.

Gotlands Tidningar: Visby AK:s prestation var guld värd
”Att få utdelningen av GT-guldet, priset för årets bästa idrottsprestation på Gotland, till en överraskning var inte det lättaste.”

Gotlands Tidningar: Arne Hovlid är mannen som grundade Visby Atletklubb
”Han var en av dem som grundade klubben 1976 och har nu funnits med hela vägen i Visby Atletklubb. I går fick han därmed med sitt Visby AK mottaga klubbens andra GT-guld.”

Gotlands Allehanda: Visby AK prisade – fick GT-guldet
”Det var väl ingen större överraskning när Visby AK i går tilldelades GT-guldet för 2006 års bästa idrottsprestation.”

Gotlands Tidningar: GT-guldet till Visby AK
”Visby Atletklubb stod för 2006 års bästa idrottsprestation på Gotland.”