Tyngdlyftning: En stark comeback av supermamman

Bild: Hans Sternlund.

Helgens DM-tävlingar i tyngdlyftning har lett till ett antal notiser i media, här NSD: ”För ett och ett halvt år sedan blev hon mamma till tvillingar. Nu är Eva Gärdemalm Thorneus är tillbaka i tyngdlyftningsarenan – starkare än någonsin. På DM hemma i Kiruna slog hon personligt rekord och klarade kvalgränsen till SM.”

hd.se: Lyckade lyft-debutanter
”Landskrona släppte fram två lyckosamma debutanter vid de skånska mästerskapen i Trelleborg. Alae ”Allan” Alasadi,. svensk ungdomsmästare i boxning, kom fyra totalt men tog silver i ryck medan handbollstjejen Anette Håkansson vann alla tre DM-gulden i 63-kilosklassen.”

Norrbottens-Kuriren: Kort om sport
”I helgen genomfördes DM i tyngdlyftning i Kiruna. Det blev många spännande klasser, dessvärre börjar tyngdlyftarna bli äldre och äldre. Påfyllningen underifrån är inte som den varit. Dessutom har Kiruna tappat en del av sina damlyftare.”

Norrköpings Tidningar: Tio DM-medaljer till NAK
”Lördagens DM i tyngdlyftning blev en stor framgång för NAK:s Per Peterson, som i 85-kilosklassen tog guld i ryck, stöt och sammanlagt. I samma viktklass tog NAK:s Roger Hasselberg tog silver i ryck, stöt och sammanlagt.”

Arbetarbladet: Stefan Bergström vann i Enånger
”Stefan Bergström, yngre bror till förre storlyftaren Anders, vann i lördags DM för Södra Norrland i klassen 105 kg under Norrlandsmästerskapen i Enånger.”

Kristianstadsbladet: Tre DM-guld till Sörby
”Sörby BoIS tog tre guld, tre silver och tre brons vid DM och lag-DM i tyngdlyftning i Trelleborg. Mest glädjande var guldet i lag-DM. Sörby har massor av lagguld från tidiga år, dock inte de sista åren, men är alltså nu tillbaka. Åtta av de nio som vägde in för Sörby BoIS tog medaljer.”

Sundsvalls Tidning: Inte i valet på kvalet
”I helgen var det dags för DM i tyngdlyftning i Enånger i Hälsingland. 20 lyftare från Kramfors, Sundsvall, Enånger och Bergsjö deltog.”

Trelleborgs Allehanda: Lina lyfte till sig ett DM-guld
”Lina Sjölin hamnande vid skivstången mest av en slump. I lördags tävlade hon i DM på hemmaplan och vann.”