Effektiv Bodybuilding

Med ”Effektiv Bodybuilding” kommer du att lyckas i din träning!

Faktum är att du kan nå bra resultat med endast 45-60 minuters träning tre gånger i veckan! Dessutom får du exakta och lättförståeliga träningsprogram från nybörjare till elit.

När jag bestämde mig för att skriva boken ”Effektiv Bodybuilding”, hade jag målsättningen klar för mig: ”Gör en enkel bok om hur man bygger upp sina muskler. Krångla inte till det, utan gå rakt på sak!”

Undertecknad är ingen ”Mr Olympia” eller världsmästare direkt, men ändå i hyfsad form för att träna så pass lite, som jag trots allt gör. Ja, snabba träningspass, några gånger i veckan, har för mig blivit ett måste. Under flera år har jag utvecklat ett träningssystem, där jag valt ut ett antal högeffektiva rörelser för att bygga upp muskler. Jag har strukit alla krångligheter och underliga varianter, som ofta bara är tidsödande och ger dålig effekt.

I ”Effektiv Bodybuilding” visar jag exakt hur jag tränar, för att på några timmar i veckan underhålla och bygga en trimmad kropp. För varje muskelgrupp illustreras ett antal övningar, av vilka jag konstruerat olika träningsprogram längst bak i boken (röd sektion).

Beställ boken i BODYs webbshop nu!

I form året runt

Med rätt träningsteknik, vilken jag redogör för i denna bok, och rätt mental inställning, kan du komma extremt långt. Sköter du dessutom din kost efter några enkla grundregler och försöker att sova ca 8 timmar per natt, så är du inne på rätt spår. Personligen hade jag tänkt att vara i form året runt – hela livet.

Det är min förhoppning att denna bok både ska inspirera och lära dig som vill träna effektivt hur du ska bära dig åt. Ta gärna med dig boken till gymmet nästa pass. Kom ihåg att det är regelbundenheten och intensiteten i din träning, kombinerat med rätt teknik och kost, som ger de bästa resultaten.

Med vänliga hälsningar,
Ove Rytter, Förlagschef

Så använder du boken

1. Bestäm dig för hur många gånger i veckan du vill träna.

2. Välj ut ett av programmen under rubriken ”nybörjarträning”, ”medelträning”, eller ”avancerad träning”. De finns återgivna längst bak i boken (röd sektion).

3. I varje program anges vilka rörelser du ska träna. Siffran anger vilket nummer rörelsen har i denna bok. Du kan snabbt och enkelt slå upp den aktuella rörelsen, för att se hur den rent tekniskt ska utföras.

4. Jag har valt att, i så stor utsträckning jag ansett det vara möjligt, ge övningarna svenska namn. Dessa är ”påhittade” av undertecknad, och är ett försök att införa ett förståeligt ”gymspråk”. Inom parentes hittar du dock även det engelska namnet (eller rättare sagt ett av de engelska namnen) på övningen, eftersom det är dessa namn du hittar i utländska böcker och tidningar. Naturligtvis finner du även det latinska namnet på muskeln, då detta ofta ligger till grund för rörelsernas namn.

5. Om du vill träna någon muskelgrupp extra, så ska du träna en eller två extra rörelser per träningspass. Du kan också öka antalet set. Längst bak i boken har du plats för att skriva ditt eget personliga träningsprogram.

Beställ boken i BODYs webbshop nu!

Sagt om boken

”Äntligen har det kommit en träningsbok på svenska, som i minsta detalj beskriver hur man ska utföra övningarna – och varför! I Effektiv Bodybuilding hittar du de viktiga och genomtänkta övningarna, som illustrerats på ett bildmässigt proffsigt sätt. Alla kan lära sig något från Ove Rytters bok. Därför kan jag rekommendera den till både nybörjare och elit. Boken kan även rekommenderas till yrkesfolk som använder styrketräning vid rehabilitering och friskvård.”
Per Tesch, docent vid Karolinska Institutet

”Som läsare kan du vara förvissad om att detta är en bok som ger dig fakta du kan lita på. Ove Rytter har såsom kunnig journalist och aktiv utövare av mycket hög klass, skrivit en heltäckande bok om bodybuilding. Här får du teori och praktisk erfarenhet i ett och samma paket. Effektiv Bodybuilding är en unik hjälp och vägledare för dig som tar träningen på allvar.”
Andreas Cahling, Sveriges mest framgångsrika bodybuildingproffs genom tiderna

Uppslag ur boken Effektiv Bodybuilding

Beställ boken i BODYs webbshop nu!