Anders Johansson rapporterar om IFSA SM 2006 – 1

Här följer del ett Anders Johanssons rapportering om IFSA SM 2006, som gick i Eskiltuna 2 december. Över en timmes video av tävlingen finns online, filmat av Lars Edorsson. Del 2 finner du här…

Från www.starkeanders.se:

IFSA SM 2006

Hela hösten har siktet varit inställt på 2 december och träningen har gått bra. Problem med min vänstra häl som alltid gör ont men styrkan har gått bra då särskilt benstyrkan. Har tränat mycket kondition och det gick väldigt bra. Blir dock förkylt lite över en månad före SM och det visar sig vara en besvärlig sådan. Tränar därmed väldigt lugnt men känner att det går bra med styrkan ändå.

När det nu är lite över en vecka kvar så krånglar ryggen lite men det ska inte få hindra mig. Får behandlingar av min naprapat och det gör det hela lite bättre. På fredagen är det dags att ta bilen ned till Eskilstuna och jag slår på sätesvärmen på max samt dränker ryggen med linnex!

Kommer ned vid 17:00 tiden och kollar in tävlingstället och checkar in på hotellet. Äter mat och snackar med killarna. Thomas ser väldigt stor och stark ut. Björn går som vanligt omkring och tokäter potatis. Avslutar kvällen med att ta en protein drink och en gainer på rummet innan man lägger sig för att sova. Sover ända till 09:00, passar på att lyxa . När jag kommer till frukosten har alla andra redan ätit. Jag äter i lugn och ro och går sedan för att lägga mig och läsa en bok en stund.

Fanken, jag somnar men som tur är väcker Umalar mig 11:30 när han ringer. Tar och dricker gainers och värmer och tänjer lite. Dränker min stela rygg med linex och försöker komma igång. Jag känner mig laddad till max! Nu över till tävlingen!

Gren 1: Apollon Axle – max vikt

Här var det som väntat många som hängde med upp på vikterna, på 147 kg föll Stisse ifrån och sedan föll Apell och Peter bort på 152 kg. Björn, Thomas och Daniel begär 157 kg och de klarar allihop. Vikten höjs till 162 kg och Björn fixar vikten men Daniel och Thomas faller bort. Jag sätter vikten väldigt lätt och sedan på 167 kg avstår Björn som känner av smärta i axeln. Jag klarar vikten galant och tar därmed hem apollon axeln. Björn ser ut att vara i väldigt bra form (knappast förvånad).

Gren 2: Farmers Walk – 160 kg 30m

Dessa väskor känns som bly! De är ganska otympliga så de är ingen lek att gå med (vilket i och för sig 160 kg kanske inte ska vara). Thomas kommer trea efter att tappat rejält med tid på de sista metrarna. Björn är vass men måste sätta ned en gång och får 24 sekunder. Nu är det min tid och oj, jag är laddad! Lyfter upp väskorna, känns lite vingligt första metern men får sedan upp den fart som jag haft på träningarna, trampar på ända tills mållinjen då ena vikten slår emot benet och snurrar runt och jag faller framåt, jag hinner dock tänka medan jag faller fort upp och jag är snabbt som ögat uppe och lyfter över den ena vikten som fortfarande tar i mållinjen. Får tiden 17.5 sekunder.

Gren 3: Marklyft – 310 kg max repetitioner på 90 sekunder

Detta blir spännande att se, vikten är bara 10 kg under den internationella vikten där världsrekordet är 10 reps. Som väntat är det många bra resultat, Göran och Björn krigar upp 5 reps. Peter och Apell fixar 6 reps. Thomas som är en erkänt väldigt stark marklyftare (drog 360 väldigt lätt i Arvidsjaur i sommar) fixar 7 reps. Nu är det min tur och jag har ingen aning faktiskt, har gått bra i marken men tanken var att jag skulle träna reps när tävlingen skulle närma sig och då kom förkylningen så det fick vara. Vet dock att jag är i bra form så om inte min krampade rygg ska ställa till det ska det nog bli bra. En, två, tre, fyra, fem, sex, sju, pustar lite grann och drar nummer åtta på ca 40 sekunder. Japp kanon!

Nä nu måste jag ta och fika och kolla på tv med frugan så jag fortsätter imorgon… Då kommer korset och björn tar sin första grenseger för dagen… Men det skriver jag om imorgon!

Your friend in strength!
Anders Johansson