Anders Johansson rapporterar om IFSA SM 2006 – 2

Del 2 i rapporteringen om IFSA-SM 2006, av Anders Johansson. Del 1 finner du här…

Från www.starkeanders.se:

IFSA SM 2006

Gran fyra: Korsbärning – 180 kg för maxsträcka

Detta visar sig vara ett ganska kämpigt kors att bära då det är väldigt topp tungt. Daniel går ut ganska tidigt och går strax över 40 m. Han känner sig lite uppgiven då han skulle behöva plocka poäng. Men det visar sig att det är inte många som blir kompis med korset och när alla utom jag kört leder björn på 52 m och Daniel ligger på andra plats, Apell trea och Thomas tappar värdefulla poäng och hamnar långt bak i fältet.

Jag lyfter upp korset och det känns väldigt bra, drar på med farten och det går fort till vändningen på 20 m hinner tänka att ja det här går kanon. Vänder och ökar farten igen, men fanken vet inte riktigt vad som händer men efter 36 m ligger korset på marken efter endast ca 18 s gångtid. Ajaj jag har ingen som helst uppfattning om vad jag nu hamnar då jag endast gått och fokuserat och visste endast topp tre placeringarna.

Men det visar sig att det räcker till en fjärde plats och jag tappar värdefulla poäng och Björn tar med sin grenseger in så han ligger 3.5 poäng efter. Thomas tappar mycket här och ligger nu hela 5 poäng efter Björn och endast en halv poäng efter Apell som går starkt. Daniel och Peter ligger 5.5 och 6 poäng efter Björn men det är 3 grenar kvar och kampen är långt ifrån över.

Gren fem: Ok – 20 m, 385 kg

Efter 4 grenar så börjar folk bli lite slitna, Jag går ut som 4:e sist och tänker att nu ska det bli fart. Lyfter upp och börjar springa men benen känns tunga så det går fort men ej som det har gjort på träning, tvingas göra en nedsättning men är snabbt uppe igen och går imål på tiden 15.7 s. Apell som är bra på ok börjar bra men klappar ihop helt och får verkligen kämpa. Daniel går förbi Thomas och ligger på andra plats bakom mig tills det bara är Björn kvar. Björn går stabilt och går imål utan nedsättning på strax under 24 s och tar andra platsen. Nu är det bara två grenar kvar. Jag leder 4.5 poäng före Björn, Thomas trea och Apell fyra.

Gren sex: Däckvält – 360 kg däck 8 vält, fyra i varje riktning

Apell är nu sliten och hamnar långt ned i fältet. Många tider på strax över 30 s tills Thomas går in på 28.75 s. Daniel verkar ha plockat fram energireserven och får tiden 27.2 s en tid som inte Björn lyckas straffa utan han klämmer sig in emellan Daniel och Björn. Jag är nervös som sjutton men vet att det är bara att allt och det gör jag! Får tiden 24.38 s och en grenseger. Det är nu bara atlas stenarna kvar och jag leder 6.5 poäng före Björn och Thomas ytterligare 8 poäng efter. Ny fyra är nu Daniel som ligger 3 poäng efter Thomas och 3.5 poäng före Apell och 4 poäng efter Apell ligger Peter.

Gren sju: Atlasstenar – 130, 140, 150, 160 och 180 kg upp på 1.4 m höjd

Här visar Peter att man ska kämpa till slutet, han kniper en andra plats i stenar och går därmed om Apell som puttas ned till sjätte plats. Daniel behåller sin andra plats efter Thomas som blir total tre och även trea i stenarna. Björn visar att atlasstenar är något han älskar och kniper sin andra grenseger och jag kommer fyra i stenarna och vinner tävlingen.

Resultat IFSA SM 2006

  1. Anders Johansson, Sundsvall – 71
  2. Björn Anderssson, Vassmolösa – 67,5
  3. Tomas Karlsson, Boden – 57,5
  4. Daniel Wiklund, Porjus – 51,5
  5. Peter Rundberg, Göteborg – 48
  6. Magnus Apell, Vänersborg – 47
  7. Can Umalar, Haninge – 36,5
  8. Göran Rosen, Gävle – 26
  9. Marcus Yngbro, Gällivare – 22,5
  10. Mikael Folkesson, Katrineholm – 21,5

Excel-redovisning av grenresultaten

Det var en spännande tävling där publiken verkligen hejade på oss tävlande där alla visade att de är på frammarsh! Stort tack till arrangörerna, funktionärerna, sponsorerna och publiken som alla bidrog till att göra detta till en kanontävling!

Your friend in strength!
Anders Johansson