Binais Begovic delar med sig av goda råd för USA-intresserade tävlande

BODY-bekantingen Binais Begovic har fått mycket välförtjänt uppmärksamhet internationellt. Nu delar han med sig av goda råd för den som vill ta steget över Atlanten för att tävla (och synas) i USA. Dessutom en videoinblick i hans vardag i Kalifornien…

Binais råd på BODYs forum om en tävling med grenarna Bodybuilding, Body Fitness (Figure), Bikini och Classic Bodybuilding (eller snarare Men’s Physique).

För er som funderar pa att tävla i Kalifornien, kan jag starkt rekommendera NPC West Coast Classic den 25 juni. Arrangeras av ingen mindre än Lonnie Teper som skriver för både Iron Man Magazine och MuscleMag International. Han har dessutom varit speaker på Olympia och Arnold Classic i många år. Med andra ord – om du vill synas och få exponering ganska fort i USA så ska du vinna denna tävling. Ingen mindre an Jay Cutler kommer att gästposera.

Svenska Kroppskulturförbundet har stegen du ska ta för att tävla utomlands på IFBB/NPC-tävlingar:

  • Du ska inneha giltig tävlingslicens och vara medlem i förening ansluten till SKKF
  • Du fyller i ansökan om att tävla utomlands och skickar in denna
  • SKKF meddelar om du beviljats att starta i önskad tävling.

Robin Galczewski och Team Robinforlife har nyligen satt ihop en film där den hårt arbetande Binais (driver kosttillskottsmärket BRM Sports Nutrition som i dagarna är på väg att introduceras i USA) delar med sig av träningsvardagen offseason (vilken fantastisk utrustning det finns tillgång till och vilket underbart väder det är året om i Kalifornien!):

I en tråd på BODYs forum som regelbundet uppdaterades från början av 2007 till slutet av 2009 kunde vi följa hans tävlings- och vardagsliv i text, bild och video. Läs även vårt reportage om Binais från BODY 290 (9/2008) kallad Living the Dream: Binais om livet som byggare och fitnessmodell:

Nyss 26 år fyllda, och boendes i Kalifornien, syns han
redan i teveshower och på omslag världen över. Vi tog oss ett långt
snack med Binais för att höra vad som krävs för att lyckas på andra
sidan pölen, och om livet som fitnessmodell är så glamouröst som det ser
ut.

Foto: Pavel Ythjall