Johannes Årsjö skrotar en bil för hand

Renault har gjort som flera andra företag och använder sig av strongman i reklam för sin produkt. Den trefaldige Sveriges Starkaste Man-segraren Johannes Årsjö skrotar i denna reklam en bil för hand tills den är liten nog att stoppa i en låda…

Under tiden Johannes Årsjö bryter ned bilen (dock bara i fem-minutersomgångar per dygn eller som längst till 31 januari) ger företaget en summa i skrotningspremie vid nybilsköp. Följ hans framsteg på renault.se eller på Renaults Youtube-kanal.

– Det är tuffare och mer krävande än jag hade väntat mig, säger Johannes Årsjö om uppdraget att skrota och demontera bilen. Men budskapet är väldigt viktigt – vi måste få bort de bilar som inte är tillräckligt säkra och som påverkar miljön onödigt mycket och därför ställde jag upp, menar han.

Resumé skriver mer om kampanjen där ovanstående skrotning utgör slutpunkten:

– Skrotningspremien har blivit en succé och bidragit till att både höja säkerheten på vägarna och minska koldioxidutsläppen. Med denna annorlunda avslutning hoppas vi att fler väljer att skrota sina gamla bilar, säger Alexander Högman, nordisk reklamchef för Renault.

Vi får hoppas att Reklamombudsmannen inte anser att denna reklam är för våldsam, det drabbade nämligen Magnus Samuelsson:

I en humoristisk reklamsnutt som utspelar sig på gym testar Magnus Samuelsson rakmaskinen ”Babyliss Easy Cut”, som Dogge Doggelito nyss visat för honom, genom att tvångsraka en annan gymtränande. RO fäller nu annonsören då ”reklam inte får ge intryck av ett överseende av våld”.

Lyssna till Johannes i BODY Radio, han var programmets första gäst och har hunnit med att göra ett återbesök i podcasten.

För Norrköpings Tidningar berättade Johannes att deltagandet i kampanjen gav ett litet orosmoment inför Sveriges Starkaste Man 2011:

Han var nervös inför tävlingen eftersom att han endast två veckor innan hade fått en glasbit i armen under en reklaminspelning och blivit tvungen att sy flera stygn.

– Det läkte ihop rätt så bra, jag var väldigt orolig för hur det skulle gå i tävlingen. Tävlingen gick bra och nu känns det okej, jag har tappat känseln kring ärret men det är allt, säger Johannes.