Kim Kold har huvudrollen i långfilmen Teddy Bear

2006 vann Kim Kold nordiska i både tungvikten och overall. På senare tid har han satsat på skådespelari. Karriären inleddes 2007 med kortfilmen ”Dennis” (som många av er redan har sett på Youtube). Efter det följde roller i ett par danska långfilmer samt tv-serien ”Forbrydelsen II”. Nu i januari får en expanderad ”uppföljare” till kortfilmen premiär på biodukarna i Danmark – med Kim Kold i huvudrollen!

Filmen får sin Europapremiär på Göteborgs filmfestival 1 februari, och världspremiären sker i slutet av januari vid Sundance Film Festival 2012! Synopsis för ”Teddy Bear” (som är den internationella titeln, i Danmark heter filmen ”10 Timer til Paradis”):

Dennis är en 38-årig bodybuilder, men bor fortfarande hemma hos sin krävande och kvävande mamma i en förort till Köpenhamn. Då hans farbror kommer hem från Thailand med en thailändsk fru blir Dennis inspirerad att åka till Thailand för att söka efter kärleken. Han ljuger om sin resa för sin mamma, som aldrig skulle acceptera att han åker. I Thailand träffar så Dennis en tjej som han blir förälskad i, och hemma i Danmark väntar den ofrånkomliga konfrontationen med mamman.

BODY Magazine om Kim i reportaget från Nordiska Mästerskapen 2006 i Karlstad (193 cm och 130 kg i tävlingsform!):

Den allra tyngsta av de allra tyngsta – Kim Kold från Danmark – tog tungviktssegern mycket välförtjänt. Hans tidigare akilleshäl har varit hårdheten, men den satt där nu som en keps. Kim vann dessutom overallen, även det välförtjänt!

Ett av årets teman på Göteborgs filmfestival (den 35:e i ordningen – bara några år äldre än Luciapokalen…) är dansk film. Onsdagen den 1 februari bjuds det på filmpremiärer, seminarier och en stor fest – allt med danskt tema:

Bland spelfilmerna kan särskilt nämnas Mads Matthiesens Teddy Bear som har Europapremiär på festivalen och är en av åtta filmer i den nordiska tävlingen Dragon Award Best Nordic Film (där vinnaren får en miljon kronor). Filmen handlar om en man som i längtan efter kärlek söker sig till Thailand där drömmarna grusas av lögner och sexturism.

Du hittar mer om filmen på dess internationella eller danska Facebook-sida – like it!

Från ”Teddy Bear”. Foto: Linn Sandholm/Beofilm.

Från ”Teddy Bear”. Foto: Linn Sandholm/Beofilm.

Kim Kolds form vid Nordiska Mästerskapen 2006 i Karlstad = Overallseger. Foto: Mika Sirén.