Nytt svenskt rekord i tyngdlyftning

Foto: Gunnar Lögdahl / tyngdlyftning.net

Nytt svenskt rekord för Cilla!

Vid Lag SM-finalen i Tyngdlyftning slog Cecilia ”Cilla” Nilsson, ASK Eskilstuna, nytt svenskt rekord i stöt i den tyngsta klassen för damer 75+. Cecilia lyfte 112 kg vilket är den tyngsta stöt en svenska någonsin klarat.

Även noterbart att Cecilia Nilsson är sambo och fästmö till Jim Gyllenhammar som vid samma tävling avslutade sin karriär när han och ASK Eskilstunas herrlag blev historiska genom att ta sitt sjätte raka SM-guld.

Paret Nilsson & Gyllenhammar är nu de som lyft tyngst i Sverige genom tiderna, båda innehar numer det svenska rekordet i stöt på dam- och herrsidan!

Mer om rekordet och Lag-SM kan läsas på Cecilias blogg www.cillanilsson.se, på den alltid uppdaterade portalen tyngdlyftning.net och på Svenska Tyngdlyftningsförbundets hemsida tyngdlyftning.com.

P4 Sörmland: Svenskt rekord för Cecilia

Det blev ingen medalj för Eskilstunadamerna i ASK som kom på fjärde plats i gårdagens lag-SM i Landskrona. Däremot slog ASKs Cecilia Nilsson nytt svenskt rekord i stöt med 112 kg

ekuriren: ASK tog sjätte raka

Visst blev det SM-guld nummer sex i följd för herrarna i Allmänna SK.
– Det var aldrig något snack. Vi kopplade greppet direkt, säger Jim Gyllenhammar.

HD.se: Bronsglädje i Landskrona

Landskrona Atletklubb tog oväntat brons i lag-SM-finalen för juniorer. Oväntat eftersom arrangerande Landskrona inte skulle vara med egentligen men fick ett wild card sedan Borlänge lämnat wo.