Fredrik Svensson bloggar nu på BODY.se!

Foto: Lars Berglund

Stark, Starkare, Svensson. Fredrik Svensson.

Förutom att vara den svensk som lyft mest i bänkpress på tävling (353 kg) har Fredrik Svensson dessutom innehaft världsrekordet i bänkpress (345.5 kg). 2010 blev Fredrik dessutom fyra i finalen av Sveriges Starkaste Man. Varmt välkommen till BODY.se, Fredrik!

Meritlistan avrundas med ett trettiotal svenska rekord i tungvikten, ett gäng EM/VM-medaljer inom styrkelyft och den näst tyngsta total som nån ren svensk lyftare har gjort: 1040 kg.

Fredrik Svensson ansluter sig härmed till ett exklusivt bloggteam där alla håller till i yppersta Sverigeeliten. Fredrik har varit långtidsskadad men befinner sig nu åter i grundträning. Hans närmaste mål just nu är Nordiska Mästerskapen i Styrkelyft.

För lite ett år sedan var Fredrik med på BODY Radio i avsnittet ”353 kilo bänkpress på radion!

Fredrik Svensson har haft större framgångar än de flesta bänkpressare, men också tuffare motgångar. Hör honom berätta om sin karriär och jakten på det eftertraktade VM-guldet. Dessutom diskuteras sportens regelverk: Har bänkpress blivit för mycket av en bedömningssport? Detta och mycket mer i senaste avsnittet av BODY Radio!

Hållpunkter för avsnitt 34 av BODY Radio

  • 00:02:36 – Värdarnas introduktion av gästen
  • 00:04:20 – Samtal med Fredrik Svensson
  • 00:56:49 – Eftersnack med värdarna