Mer om eventen under Fitnessdagen

Fitnessdagen (”Fitnessfestivalen på sommaren”) är ett arrangemang på en idrottsplats ett stenkast från Scandinavium i Göteborg lördagen den 14 juli. Vill du testa på att delta i armbrytning får du chansen på Fitnessdagen – novisklass för både damer och herrar finns under armbrytartävlingen. Och är du riktigt stark testar du på kvalgrenen i strongmantävlingen – den fruktade Husafeldtstenen!

Fitnessdagen är ett arrangemang av Gymgrossisten, Performance.R.Us och Sportlife. Entré betalas vid grinden. Du kanske hittar någon att samåka med på Facebook (Grupp respektive Event)? Det blir mer pengar över till att kunna shoppa bland utställarna.

STARKAST!

Strongmantävlingen kommer återigen att ge en kvalplats till en Giants live tävling nästa år. Martin Forsmark vann i fjol och kom ut till Polen, Peter Eriksson vann platsen i Mantorp i fjol och ska till Polen den 22 juli. Årets vinnare får alltså en plats i en Giants live tävling nästa säsong och får möjligheten att kvala till WSM.

Grenarna blir snarlika fjolårets, med Husafeldtstenen som kvalgren, de tio bästa får fortsätta, sedan blir det det bayerska marklyftet, hantel över huvudet (den som varit med på Råstark!) pinch gripplattan, kanske lite tyngre, och sysofosstenen, utan klister eller kondomer.

Ingen formell föranmälan, bär man stenen bland de tio bästa får man vara med, alla får prova att bära. Men om ni vet att ni kommer så skriv gärna ut det på facebook, som en utmaning till andra!

Armbrytartävling

Klasser

  • Novis (nybörjare) öppen dam. Höger/vänster. 
  • Novis (nybörjare) öppen herr. Höger/vänster.
  • Pro öppen dam. Höger/vänster.
  • Pro öppen herr. Höger/vänster.

 
Novis är till för de som inte har tävlat i proklassen tidigare samt de som aldrig tävlat tidigare. Invägning: 09.00–10.00 tävlingsdagen. Tävlingsstart: 11.00. Kostnad: Föranmälan: 100 kronor/arm. Efteranmälan: 150 kronor/arm. Anmälan: goteborgarmsport@gmail.com senast den 30 juni. Anmälan ska innehålla namn, viktklass samt arm(ar).