Fitnessdagen – en heldag med fitness i fokus

Nu på lördag smäller det igen! För tredje året i rad går sommarens utomhusevent för fitnessfantaster – Fitnessdagen – av stapeln i Göteborg. Valhalla IP förvandlas då till en arena för flertalet styrkerelaterade sporter, samt ett expo för dig som vill shoppa loss och träffa några av branschens ledande aktörer.

  • När? lördagen den 14 juli kl 11-16
  • Var? Valhalla IP, Göteborg
  • Entréavgift: 150 kr (betalas på plats)

 
Närmare information om eventet finner du på www.fitnessdagen.se. Du kanske hittar någon att samåka med på Facebook (Grupp respektive Event)? 

STARKAST!

Strongmantävlingen kommer återigen att ge en kvalplats till en Giants live tävling nästa år. Martin Forsmark vann i fjol och kom ut till Polen, Peter Eriksson vann platsen i Mantorp i fjol och ska till Polen den 22 juli. Årets vinnare får alltså en plats i en Giants live tävling nästa säsong och får möjligheten att kvala till WSM.

Grenarna blir snarlika fjolårets, med Husafeldtstenen som kvalgren, de tio bästa får fortsätta, sedan blir det det bayerska marklyftet, hantel över huvudet (den som varit med på Råstark!) pinch gripplattan, kanske lite tyngre, och sysofosstenen, utan klister eller kondomer.

Ingen formell föranmälan, bär man stenen bland de tio bästa får man vara med, alla får prova att bära. Från det att Fitnessdagen öppnar, kl 11 och en timme framåt får man göra försök. Men om ni vet att ni kommer så skriv gärna ut det på facebook, som en utmaning till andra!

Martin Forsmark har meddelat att han inte kan tävla i STARKAST eftersom en armbåge inte riktigt vill. Helt plötsligt blir tävlingen vidöppen, och det kan bli någon ny svensk som kommer ut på en Giants Live-tävling. Stenen väntar. 🙂

Missa inte heller Military Fitness egna hinderbana:

Du har sett utmanarna kämpa på Gladiatorerna i TV. Du har sett atleterna på Athletic Fitness-tävlingar tävla mot varandra. Du har sett militärer på TV som slitit i den ultimata utmaningen. Nu är det din tur! Äntligen har du möjlighet att testa en riktig hinderbana!

Under hela dagen kommer det ges möjlighet att testa hinderbanan och utmana dina kompisar eller andra lag!