Kim Wiik demonstrerar hur strongmen tränar i Norrland

Waggeryds IK arrangerar Vaggerydsdagen nu på lördag den 25 augusti. Liksom förra året blir det en strongmantävling där segraren koras till Vaggeryds Starkaste Man. Kim Wiik har förberett sig på träningsläger uppe i Norrland. Han visar nu sina medtävlande hur riktig Norrlandsträning ser ut!

MAXstyrka.se: Vaggeryds Starkaste Man 2012

I lördags hölls VSM 2012. VSM står inte för Världens Starkaste Man, utan för det lite mer försiktiga Vaggeryds Starkaste Man. Förstaplatsen för på förhand redan klar. Sveriges femte starkaste man, David Nyström, var med och arrangerade tävlingen och han var otvivelaktigt förhandsfavorit. Det var dock två andra atleter vars rivalitet skulle hamna i fokus.

Jnytt.se: David Nyström vann Vaggeryds starkaste man

I Lördags, 25/8, gjorde 8 starka män upp om titlen ”Vaggeryds Starkaste Man 2012” De tävlande kämpade med allt ifrån att välta däck, från ca 350 kg till 420 kg, till att dra en stor tung lastbil. Som slutlig segrare stod David Nyström, Vaggeryd.

Resultat Vaggeryds Starkaste Man 2012

  1. David Nyström – 40 poäng
  2. Daniel Back – 31
  3. Johan Cedstam – 29,5
  4. Kim Wiik – 23,5
  5. Jonas näreby – 19
  6. Simon Andersson – 16
  7. John Bull Börjesson – 14
  8. Andreas Hadelöv Andersson – 7

Skillingaryd.nu: Sahlene och Timoteij till Vaggerydsdagen

Än en gång storsatsar Waggeryds IK och släpper loss stjärnartister på Vaggerydsdagen som arrangeras lördagen den 25 augusti.

Skillingaryd.nu: David – Vaggeryds starke man

Det var i vintras som Michél Magnusson ringde upp David Nyström och frågade om han kunde ställa upp vid en uppvisning i samband med Waggerydsdagen.
– Jag föreslog att vi istället skulle genomföra en tävling. och så blev det. Kul att det också var mycket folk som följde tävlingarna, berättar David.