Rapport från Fitnessdagen 2012

Roger Svensson – hjärnan bakom Fitnessdagen.

Vädret var inte helt stabilt lördagen den 14 juli då Fitnessdagen gick av stapeln för tredje året i rad på Valhalla IP i Göteborg. Men glada eventbesökare och taggade tävlande klarade sig tursamt nog undan några värre skyfall.

Renodlade fitnessgrenar lyste med sin frånvaro denna dag, men desto fler styrkerelaterade aktiviteter kunde skådas och utövas, skönt ackompanjerade av laddad kampsport och femkamp, mer dansanta verksamheter och diverse jippon.

Fitnessdagen inrymde också ett expo där du kunde fynda kosttillskott och träningskläder hos några av branschens mer kända aktörer.

En skön dag i sällskap av likasinnade på västsidan helt enkelt.

Submission Wrestling var en stor publikdragare.

Det gick hett till i Armbrytningen – Göteborg Armsport arrangerade klasser både för Noviser och Proffs.

Strongmantävlingen STARKAST! gav återigen att en kvalplats till en Giants live tävling nästa år. Årets vinnare får alltså en plats i en Giants live tävling nästa säsong och får möjligheten att kvala till WSM. Martin Forsmark vann 2011 och kom ut till Giants Live Polen. Dock kunde han på grund av skada inte försvara titeln detta år.

Husafeldtstenen var kvalgren, där endast de starkaste fick fortsätta. Sedan blev det det bayerska marklyftet, hantel över huvudet (den som varit med på Råstark!) pinch gripplattan och som avslutning sysofosstenen, utan klister eller kondomer.

Stefan Waltersson var på plats och lämnade sin tävlingsrapport:

David Nyström vann alltså tävlingen och är den som får åka till GIANTS LIVE nästa år och tävla om en kvalplats till World Strongest Man 2013. Stort lycka till David! Joachim Gustavsson kom tvåa efter sin enorma prestation i stenlyftet och är då också reserv till GIANTS LIVE om David av någon anledning inte skulle kunna åka det aktuella datumet. Christoffer Jacobsson på blott 18 år hamnade på en tredje placering.

Bänkpress ingick i femkampen.

Zumbarytmerna kändes av ända till Liseberg.

Piller, prottepulver, några änglar och sköna boys – BMR närvarade!

Fairing fanns på plats och sålde tillskott.

Amanda från Sportlife talade varmt om tvättmedlet mot illaluktande träningskläder.

Christer Holm kämpade väl i hantelfly-tävlingen.

Jannika ”Hyper” Larsson och Effie Tagaras minglade och femkampade.

Military Fitness lät besökarna prova på en riktig hinderbana.

Military Fitness lät alla besökare testa på en hinderbana:

Du har sett utmanarna kämpa på Gladiatorerna i TV. Du har sett atleterna på Athletic Fitness-tävlingar tävla mot varandra. Du har sett militärer på TV som slitit i den ultimata utmaningen. Nu är det din tur! Äntligen har du möjlighet att testa en riktig hinderbana!