Gladiatorn Lynx går MMA-match på Rumble of the Kings

Nu på fredag den 16 november möter Lina ”Lynx” Eklund vinnaren av dokusåpan Norges bästa fighter, Margaret Aase. Rumble of the Kings-galan i Linköpings Cloetta Center blandar matcher i Thaiboxning, MMA och proffsboxning. Galan sänds live i Norden på Canal Plus Sport (CMore) samt eftersänds på flera andra kanaler i Norden.

Läs mer om Lina Eklund på hennes hemsida. Promotorn hypar matchen på följande vis:

Hur klarar sig det dedikerade fys-fenomenet och TV4-Gladiatorn Lina ”Lynx” Eklund sig mot vinnaren av ”Norges Beste Fighter”, Margaret Aase? Hårt satsande Lina Eklund ställs här inför sin hittills svåraste uppgift när hon möter det norska submission-wrestlingässet som slog ut Linas stallkamrat med hela 12-0 ur VM 2012. Kraft och vilja ställs mot teknik och talang. Ett klassiskt MMA-koncept!

Klicka för mer information
Den 16 november 2012 är det dags för gnistor i Linköping och Cloetta Center. Linköping står som värd till årets och den 18:e upplagan av Rumble of the Kings. Galan är ett av de mest påkostade och prestigefyllda kampsportevenemangen i världen.

Som vanligt kliver några av världens bästa fighters in i ringen. K-1, MMA, Proffsboxning och Thaiboxning står på menyn, där den unika blandningen av de största och mest actionfyllda kampsportsgrenar, garanterar en händelserik kväll, där publiken får uppleva något utöver det vanliga. DUBBLA VÄRLDSMÄSTARTITLAR STÅR PÅ SPEL!

Några av världens absolut främsta professionella kampsportstjärnor möts i ringen, inramade av en miljö som påminner mer om en rockkonsert än något annat med bl.a. kända DJ:s och artister. Därför upplevs galan bäst live!

Fakta om ROK

Rumble of the Kings Promotion har sedan 2003 producerat 17 stora galor i Sverige varav 8 i Hovet & Globen. Matcherna har setts live av över 90 000 åskådare samt på TV & Internet av hundratals miljoner TV- tittare världen över. Galorna tillhör de största och mest respekterade kampsportshändelserna i världen. Här samlas kampsportens superstjärnor för titel, serie, ranking eller kvalificeringsmatcher.

Galans Innehåll

I Thaiboxning kommer den regerande världsmästaren Alex Harris från Göteborg att försvara sin VM titel mot en av Thailands och världens absolut bästa fighter i super mellan vikt, Madsua. Matchen går i fulla Thaiboxningsregler och med armbågar.

SvD: I kväll vill Lina hitta stenålderskvinnan

På helspänn. Fajtern Lina Eklund blickar tillbaka mot stenåldern och söker ögonblicken av urpsrunglig och total sinnesnärvaro. Det är dit hon ska nå i kväll – i sin fjärde match som MMA-proffs.

Nedan några av Bodyfitness-meriterna Lina skaffade sig innan hon gick vidare till utmaningen inom MMA: 

  • 3:a SM Bodyfitness, +163 cm, 2006
  • 4:a VM Bodyfitness, -168 cm, 2006
  • 9:a VM Bodyfitness, +164 cm, 2005
  • 5:a SM Bodyfitness, +164 cm, 2004

I våras var två gladiatorer, Lina ”Lynx” Eklund och Helene ”Ice” Ahlson, gäster i andra avsnittet av StudioMMA från MMAnytt.se: