Den norska strongmansporten har fått en egen låt – ”Strongman”!

Svend Karlsen i studion!

Häromdagen släppte det norska rockbandet Humbucker en låt beställd av och specialskriven för strongmanförbundet i Norge. Titeln var såklart ”Strongman”, och Svend ”Viking Power” Karlsen bistår med insats på spåret!

Gruppen bildades 1998 och släppte blott 14 år senare sitt första album R.O.C.K.S. Låten Strongman kommer att finnas tillgänglig att köpa digitalt inom kort, men även att vara med som bonuslåt på gruppens kommande andra album.

MAXstyrka.se intervjuade Svend vid Fitnessfestivalen 2011:

Svend ”Viking Power” Karlsen är en riktig legend i ordets sanna bemärkelse. Han har vunnit Norges Starkaste Man flera gånger, han har vunnit Europas Starkaste Man och han vann Världens Starkaste Man 2001. Förutom det har han tre silvermedaljer från Arnold Strongman Classic, ett silver och ett brons från WSM och en hel del andra medaljer.

Svend svarade bland annat på frågan om varför strongmansporten får så mycket mer uppmärksamhet i vårt grannland:

Det var mycket större i Sverige än i Norge när jag tävlade, men då fanns det ingen som tog sig tid till att planera, organisera och arrangera så som jag har gjort nu. Det hela började för sex år sedan då jag fick ett TV-kontrakt för Norges Starkaste Man med TV2 i Norge, och sedan byggde jag på allt därifrån. Det är därför jag tror att vi har fått strongman att bli så stort i Norge.

Se videon från inspelningen av låten (samt lite tävlingsmaterial) nedan – besök även Humbuckers hemsida för mer klassisk rock!